Search
Close this search box.
Συνταγή: Η τέλεια τούρτα για τη Γιορτή της Μητέρας – Χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φράουλες
Φράουλες και κρέμα
Credit: 123RF

Η Γιορτή της Μητέρας είναι η τέλεια αφορμή για να δείξουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στις πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής μας. Ποιος καλύτερος τρόπος να το κάνετε από το να ετοιμάσετε μια σπιτική τούρτα γεμάτη γλύκα και φροντίδα; Η τούρτα αυτή όχι μόνο είναι υπέροχη και γευστική, αλλά είναι και χωρίς γλουτένη, ώστε να τη χαρούν όλοι, ανεξαρτήτως διατροφικών περιορισμών.

Αυτή η συνταγή για την τούρτα της γιορτής της μητέρας συνδυάζει δύο βασικά συστατικά που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς: σοκολάτα και φράουλες. Το γλυκό αυτό έχει μια πλούσια και κρεμώδη γέμιση σοκολάτας που συμπληρώνεται τέλεια από τη φρεσκάδα και την οξύτητα των φράουλων. Μια τούρτα γεμάτη απόλαυση, χωρίς ενοχές, κατάλληλη για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη και χωρίς να στερούνται γεύσης!

Φράουλες
Credit: 123RF

Ακολουθήστε τη συνταγή και δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό, gluten free γλυκό, που θα φέρει χαμόγελα σε όλους γύρω σας. Η τούρτα αυτή έχει σχήμα καρδιάς, για να προσδώσει ακόμη περισσότερη ρομαντική διάθεση στην ημέρα της γιορτής και να δείξετε με τον πιο γλυκό τρόπο την εκτίμησή σας στη μητέρα σας.

Ακολουθήστε αυτήν τη συνταγή, γεμάτη με υπέροχα υλικά, ελαφριά και χωρίς γλουτένη για να απολαύσετε κάθε μπουκιά χωρίς ενοχές. Η food blogger και Pastry Chef Farmo, Arianna Tosatto, προτείνει μια πανέμορφη τούρτα «φτιάξ’ το μόνη σου» σε σχήμα καρδιάς, γεμισμένη με κρέμα σοκολάτας και φράουλες, διακοσμημένη με άσπρη σαντιγί και φράουλες. Ένα γλυκό αφιερωμένο στην αγάπη για τη μαμά μας!

Τούρτα χωρίς γλουτένη με φράουλες και σοκολάτα

Για το παντεσπάνι

  • 375 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 500 ml γάλα
  • 150 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη

Για την κάλυψη

  • 250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση

  • 600 γρ. φρέσκες φράουλες (50 γρ. για τη γέμιση, τα υπόλοιπα για τις ροζούλες)
Γλυκό τούρτα με κρέμα και φράουλες
Credit: Farmo

Τρόπος παρασκευής

Προετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι χωρίς γλουτένη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Ψήνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 180°C (μην ξεχάσετε τη δοκιμή με το ξυλάκι).

Ετοιμασία της κρέμας σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει και να γίνει λεία και κρεμώδης. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μη δημιουργηθεί κρούστα.

Συναρμολόγηση: Όταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει, το κόβουμε στη μέση και το βρέχουμε ελαφρώς με λίγο ζεστό γάλα. Το γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας και φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Κλείνουμε το παντεσπάνι και καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγί.

Διακόσμηση: Χρησιμοποιούμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεριού για να διακοσμήσουμε την τούρτα με ωραία σχέδια και να δημιουργήσουμε μια όμορφη αίσθηση με φράουλες σε σχήμα ροζών.

Η τούρτα αυτή είναι ο τέλειος τρόπος να γιορτάσετε με αγάπη και γλυκιά αίσθηση την ημέρα της μητέρας, χωρίς να ανησυχείτε για τη γλουτένη. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες και να την απολαύσετε με όλη την οικογένεια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα