Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
straggisto giaourti, fraoula, dwdwni

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Τούρτα γιαούρτι με φράουλες με στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ

Μια δροσερή και ελαφριά τούρτα από γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ λιωμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 600 γρ. φράουλες (λιωμένες στο μούλτι)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 11 φύλλα ζελατίνης (2γρ. το ένα)
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ημιαποβουτυρωμένο 2% λιπάρα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Κελσίου.
2. Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα και τους προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι, χτυπάμε για λίγο ακόμα και βάζουμε σε ένα ταψί με στεφάνι διαμέτρου 22.
3. Πιέζουμε με το πάτο ενός ποτηριού για να ισιώσουμε την επιφάνεια του μπισκότου, τυλίγουμε το ταψί από κάτω προς τα πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
4. Βράζουμε τις λιωμένες φράουλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Στα 5′ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ κρύο νερό και βουτάμε τα φύλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5´ περίπου .
5. Μόλις συμπληρωθούν τα 10′ βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα φύλα ζελατίνης, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Εν τω μεταξύ έχουμε βγάλει και το ταψί από το φούρνο για να κρυώσει και αυτό.
6. Μετά από 10 λεπτά και αφού το μίγμα φράουλας είναι χλιαρό, προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Τip 1: Για τέλειο αποτέλεσμα πριν βάλουμε το μίγμα με το γιαούρτι στο ταψί του προσθέτουμε μια λαδόκολλα γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει πιο εύκολα.

Tip 2: Η συντάγη μπορεί να γίνει και με πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ με 8% λιπαρά (σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε 9 φύλλα ζελατίνης των 2γρ. έκαστο).

Αληθινό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ.

 

 

 

Καλή επιτυχία!