Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
tiropita

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΤΣΕΣ-ΠΙΤΕΣ

Τυρόπιτα με γιαούρτι

Μία άκρως απολαυστική πρόταση. 

Υλικά

  • Υλικά γα τη ζύμη
  • 200 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ. Baking powder
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 500 γρ. φέτα
  • 250 γρ. cheddar τριμμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1.1/2 κς δυόσμο ξερό

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°Κελσίου.

2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι.

3. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.

4. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε 2 μπάλες και την αφήνουμε στην άκρη.

5. Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και προσθέτουμε το δυόσμο.

6. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί με διάμετρο 35-40.

7. Ανοίγουμε με πλάστη τη μια ζύμη και την απλώνουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε όλο το μίγμα με τα τυριά και έπειτα απλώνουμε τη δεύτερη ζύμη και σχηματίζουμε τετράγωνα σχέδια στο πάνω μέρος της τυρόπιτας.

8. Πασπαλίζουμε με ένα πινέλο λίγο γάλα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία!