Σουβλάκι κοτόπουλο με βερίκοκο

1.  Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο.

2. Ανακατεύουμε και, μόλις ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το χυμό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.

3. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

4. Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, του προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τη σάλτσα τσίλι.

5. Αφήνουμε για 2-3 ώρες, πριν τα βάλουμε στα καλαμάκια.

6. Εάν τα θέλουμε ζεστά, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο για  λεπτά.

Tip: Βάζουμε τη σάλτσα που περισσεύει σε μπολ δίπλα στα σουβλάκια.

ΥΛΙΚΑ:

6 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
1 1/2 φλυτζάνι χυμό βερίκοκο
Αλάτι & Πιπερι
1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
1/2 φλυτζάνι sweet hot chilli sauce έτοιμη σάλτσα ( προαιρετικό )
20-24 μεσαία bamboo καλαμάκια

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα