Σουφλέ με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς .

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τα 3 τυριά μαζί, βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε 8 φέτες του τοστ (εάν δεν χωράνε κόβουμε κάποιες στη μέση και τις βάζουμε στις δυο άκρες).

3. Από πάνω, βάζουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και στη συνέχεια το 1/4 μίγματος τυριών. Ξαναβάζουμε 8 φέτες ψωμί του τοστ και σκεπάζουμε με όλο το υπόλοιπό τυρί από πάνω.

4. Στη συνέχεια, περιχύνουμε με το γάλα και το βάζουμε στο φούρνο – όπου, ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει μια πορτοκαλί απόχρωση.

ΥΛΙΚΑ:

300 γραμμ. Gouda τριμμένο
300 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γραμμ. Edam τριμμένο
16 φέτες ψωμί του toast λευκό χωρίς κόρα
250 γραμμ. γαλοπούλα καπνιστή (κομμένη σε λεπτές φέτες)
600 ml. γάλα
λίγο βούτυρο για άλειμμα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα