Σαλάτα με πορτοκάλι

1. Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά. Τα λαχανικά μας τα διατηρούμε πάντα στο ψυγείο.

2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα.

3. Σε ένα μπoλ με τη βοήθεια ενος πηρουνιού, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, τους χυμούς και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια ενιαία ρευστί κρέμα.

4. Σε μια πιατέλα, όπου έχουμε τοποθετήσει τα λαχανικά μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

5. Έτοιμη η σαλάτα να την απολαύσουμε.

Tips:Τη σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα.

ΥΛΙΚΑ:

1 πράσινη σαλάτα
1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Για τη σάλτσα 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ginger (προαιρετικό)
αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα