Πίτσα με ζαμπόν και τυρί

Για τη ζύμη:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τα 800γρ από το αλεύρι, το υπόλοιπο θα πασπαλίσουμε τον πάγκο μας για να ανοίξουμε το φύλο για την πίτσα)

2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Για τη σάλτσα:

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

2. Και προσθέτουμε τα υλικά μας.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C για 10 λεπτά και ψήνουμε στους 200°C για 25 – 30 λεπτά και είναι έτοιμη η πρώτη μας πίτσα.

Tip: για να μην στεγνώσει η πίτσα μας βάζουμε οχτώ με 10 μικρά κομματάκια μαργαρίνης όσο περίπου μισό καρύδι.

ΥΛΙΚΑ:

(Η συνταγή είναι για 2 πίτσες)

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)
1 φακελάκι μαγιά
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για τη σάλτσα ντομάτας 500 γρ. ντοματοχυμό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
Aλάτι
Για την γαρνιτούρα 24 φέτες του τοστ τυρί γκούντα η μοτσαρέλα
24 φέτες καπνιστό ζαμπόν

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα