Βάζουμε το ξύσμα με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Πιέζουμε αρκετά με το κουτάλι στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τις λιωμένες φράουλες και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες περίπου. Σουρώνουμε και διαλύουμε σε κρύο νερό. Τα βάζουμε σε βαζάκια ή ποτήρια. Προσθέτουμε τις φράουλες τα αγγούρια και τα φύλλα δυόσμου.
ΥΛΙΚΑ:
Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. φράουλες (λιωμένες στο μούλτι)
1.1/2 λίτρο νερό
Για τη διακόσμηση
Αγγούρι σε φέτες, φράουλες και φύλλα δυόσμου