Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
omeleta me kinoa kai manitaria

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΤΣΕΣ-ΠΙΤΕΣ

Ομελέτα με κινόα και μανιτάρια

Μια εύκολη συνταγή αλλά πεντανόστιμη.

Υλικά

  • 300 γρ. Μανιτάρια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • Λίγο καλαμποκέλαιο
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. Κινόα (βρασμένη)

Εκτέλεση

Σε ενα κατσαρολάκι, πάνω απο μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε τα κομμένα μανιτάρια με λίγο καλαμποκέλαιο και αλάτι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο καλαμποκέλαιο και σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι πολύ καλά και τους προσθέτουμε τα σουρωμένα μανιτάρια και τη κινόα.
Ριχνουμε τη μισή ποσότητα στο τηγάνι και μολις ψηθεί απο την μια μεριά (1-2 λεπτά) τουμπάρουμε και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τη δεύτερη.

Σερβίρουμε στο πιάτο με λίγα τοματίνια και baby ρόκα.

Καλή επιτυχία!