Κρέμα σοκολάτας για πάρτυ

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε bain marie. Ταυτόχρονα σε ένα μπoλ χτυπάμε τα 3 ασπράδια για περίπου 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους για 2 λεπτά πριν προσθέσουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

3. Ρίχνουμε την πλέον χλιαρή λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την σαντιγύ.

4. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας κατεβάζουμε σταδιακά την μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγά για να μην χάσουμε τον αέρα. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα μας σε χρωματιστά πλαστικά κουταλάκια και το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο για 4 ωρες.

5. Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με χρωματιστά ζαχαρωτά.

 

ΥΛΙΚΑ:

3 Ασπράδια
4 κ.σ. Ζάχαρη
1 Βανίλια 
3 Κρόκοι 
125 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
150ml Κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγύ)
40-50 πλαστικά κουταλάκια 
Λιγα πολύχρωμα ζαχαρωτά ή καραμέλες για διακόσμηση 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα