Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
kis barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΤΣΕΣ-ΠΙΤΕΣ

Κις Λαχανικών

Η πιο νόστιμη κις λαχανικών, ιδανική τα τραπέζια που έχετε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 150 γραμμ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γραμμ. πράσο περασμένο στο multi
  • 200 γραμμ. καρότο κομμένο σε λωρίδες (julienne)
  • 200 γραμμ. Κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες (julienne)
  • 2 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • άσπρο πιπέρι
  • 150 γραμμ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γραμμ. γκούντα τριμμένη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.

2. Ζυμώνουμε το μείγμα και βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στεφάνι.

3.Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 10’.

4. Ψήνουμε την τάρτα μας στους 200οC περίπου 25’-30’.

5.  Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο με το βούτυρο για 4’-5’ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκύθια, τα καρότα και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος για 3’-4’ και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά προσθέσουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.

7. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, ρίχνουμε τα τυριά (αφήνουμε περίπου 3-4 κουταλιές από το τριμμένο κασέρι στην άκρη).

8. Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα μας, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 10’, και την πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι που είχαμε βάλει στην άκρη.

9. Ψήνουμε για 35’-45’ μέχρι να αποκτήσει η κις μας ένα υπέροχο, χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή επιτυχία!