Κις Λαχανικών

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.

2. Ζυμώνουμε το μείγμα και βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στεφάνι.

3.Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 10’.

4. Ψήνουμε την τάρτα μας στους 200οC περίπου 25’-30’.

5.  Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο με το βούτυρο για 4’-5’ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκύθια, τα καρότα και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος για 3’-4’ και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά προσθέσουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.

7. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, ρίχνουμε τα τυριά (αφήνουμε περίπου 3-4 κουταλιές από το τριμμένο κασέρι στην άκρη).

8. Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα μας, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 10’, και την πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι που είχαμε βάλει στην άκρη.

9. Ψήνουμε για 35’-45’ μέχρι να αποκτήσει η κις μας ένα υπέροχο, χρυσαφένιο χρώμα.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη
150 γραμμ. βούτυρο
1 αυγό
300 γραμμ. αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
2 κ.σ. βούτυρο
250 γραμμ. πράσο περασμένο στο multi
200 γραμμ. καρότο κομμένο σε λωρίδες (julienne)
200 γραμμ. Κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες (julienne)
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
άσπρο πιπέρι
150 γραμμ. κασέρι τριμμένο
150 γραμμ. γκούντα τριμμένη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα