Hazelnut dessert trifle

Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε μια στρώση μαρέγκες, στη συνέχεια βάζουμε την μισή δόση σαντιγί και περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας με espresso και προσθέτουμε τα μισά φουντούκια. Συνεχίζουμε με μια στρώση μαρέγκες, την υπόλοιπη σαντιγί, περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Για το σιρόπι καραμέλας με espresso:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μόλις λιώσει η ζάχαρη σταματάμε να ανακατεύουμε και μετράμε από την ώρα που θα βράσει 5 ½ με 6 λεπτά. Τη στιγμή που θα έχουμε αποκτήσει ένα καραμελένιο χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε πολύ προσεκτικά (γιατί θα αφρίσει), με την κρέμα γάλακτος στην οποία έχουμε βάλει το αλάτι και ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τον espresso. Αφήνουμε να βράσει ελάχιστα και αποσύρουμε. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Για το σιρόπι καραμέλας:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μόλις λιώσει η ζάχαρη σταματάμε να ανακατεύουμε και μετράμε από την ώρα που θα βράσει 5 ½ με 6 λεπτά. Τη στιγμή που θα έχουμε αποκτήσει ένα καραμέλενιο χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε πολύ προσεκτικά (γιατί θα αφρίσει), με τη κρέμα γάλακτος στην οποία έχουμε βάλει το αλάτι, ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα και βάζουμε την βανίλια και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 20 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε.

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. μαρέγκες
500 ml. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
1 δόση σιρόπι καραμέλα με espresso*
1 δόση σιρόπι καραμέλας**
150 γρ. φουντούκια
*Για το σιρόπι καραμέλας με espresso, θα χρειαστούμε: 1 φλιτζ. ζάχαρη (220 γρ.)
1/4 φλιτζ. νερό (60 ml.)
1 κ.γ. γλυκόζη
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (130 ml.)
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Nespresso Hazelnut Dessert (2 x 40ml)
**Για το σιρόπι καραμέλας, θα χρειαστούμε: 1 φλιτζ. ζάχαρη (220 γρ.)
1/4 φλιτζ. νερό (60 ml.)
1 κ.γ. γλυκόζη
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (130 ml.)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια υγρή (προαιρετικά)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα