Γιουβέτσι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας μας.

Μόλις κάνει μία ελαφριά κρούστα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι – πιπέρι και το νερό.

Το αφήνουμε να σιγοψηθεί 1 – 1,5 ώρα μέχρι να είναι πολύ μαλακό το κρέας (μπορούμε να προσθέσουμε νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος εάν δούμε ότι έχει απορροφηθεί).

Σε ένα πήλινο με καπάκι, βάζουμε το ψημένο κρέας φροντίζουμε να έχουμε 1 λίτρο υγρό και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε και περιμένουμε 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε ξανά για να ξεκολλήσουμε το κριθαράκι και βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Tips:
Στην πορεία εάν έχει πιεί τα υγρά μπορούμε να του προσθέσουμε περίπου 1 φλυτζάνι χλιαρό νέρο για να είναι πιο ζουμερό.

ΥΛΙΚΑ:

8-10 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμύδια περασμένα στο multi με λίγο νερό
500 ml. χυμός ντομάτας ή 1 κιλό φρέσκια ντομάτα κομμένη στο multi
4 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
1,5 – 2 λίτρα νερό
500 γρ. κριθαράκι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα