Γεμιστά κεφτεδάκια

Για τη γέμιση:
1. Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και σκεπάζουμε για 2 λεπτά.

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από τα κουκουνάρια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10-15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

3. Μόλις κρυώσει η γέμισή μας της προσθέτουμε τα κουκουνάρια και είναι έτοιμη.

Για τη ζύμη:
1. Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το πληγούρι μέσα σε χλιαρό νερό για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε πολύ καλά και σχηματίζουμε μία μπάλα.

2. Σε ένα άλλο μπολ, έχουμε ζυμώσει τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.  Του προσθέτουμε την μπάλα με το πληγούρι και το δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να μας σχηματίσει μία ομοιόμορφη ζύμη.

3. Με τα χέρια μας σχηματίζουμε μία μικρή μπάλα από την ζύμη και στο κέντρο πιέζουμε με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα κενό.

4. Σε αυτό το κενό θα βάλουμε μία κουταλιά του γλυκού από την γέμισή μας. Θα προσπαθήσουμε απαλά να κλείσουμε το μπαλάκι χρησιμοποιώντας ένα μπολ με νερό στο οποίο θα βουτάμε τα χέρια μας πριν το κλείσιμο της μπάλας.

5. Οι μπάλες μας είναι έτοιμες για τηγάνισμα.

Tips:
Για τα pαrty θα διπλασιάσουμε ή θα τριπλασιάσουμε την συνταγή μας ανάλογα με τα άτομα που έχουμε καλέσει.

ΥΛΙΚΑ:


Για τη γέμιση 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. καλαμποκέλαιο
4 κ.σ. κουκουνάρι
1 κ.γ. μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Για τη ζύμη 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 3 φορές
1 φλ. ψιλό πληγούρι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη ή στο multi
αλάτι, πιπέρι
μισή κ.γ. μπαχάρι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα