Foccacia με μαύρες ελιές και ρίγανη

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.

2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.

3. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας και αμέσως μετά προσθέτουμε τα ΜΙΣΑ υλικά μας, τη ζυμώνουμε, της ξαναδίνουμε το σχήμα μπάλας την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και αρχίζουμε να την πιέζουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να γίνει μακρόστενη.

Την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και χονδρό αλάτι.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.

Την ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 20’ – 25’ λεπτά πάνω κάτω.

 

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml χλιαρό νερό)
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γαρνίρισμα 200 γρ. μαύρες ελιές
150 γρ. παρμεζάνα
150 γρ. τριμμένη Μοτσαρέλα
2 κ.σ ρίγανη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα