Εξωτικό ρύζι

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC για περίπου 10 λεπτά.

2. Βάζουμε να ψηθεί για 30’-35’ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλάτι, λίγο νερό και λίγο λάδι.

3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά, τον οποίο τον τσιγαρίζουμε για 4-5’.

4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε τη διαδικασία για άλλα 4’.

5. Μετά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και προσθέτουμε το αλάτι, το μπαχάρι και το δεντρολίβανο.

6. Κλείνουμε το καπάκι του σκεύους και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

7. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25’.

8. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το βρασμένο κάστανο και τους καβουρδισμένους καρπούς.

9. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, ανακατεύοντας το ρύζι με το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 κοτόπουλο 1,5 – 2 κιλά ψημένο στο φούρνο με λίγο αλάτι, λάδι και ελάχιστο νερό
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μίξερ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κ.γ. μπαχάρι
2 κ.σ. δεντρολίβανο
1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
3 φλιτζάνια νερό
200 γραμμ. κάστανα βρασμένα
100 γραμμ. κουκουνάρι
150 γραμμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα με λίγο βούτυρο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα