Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
chocolate cupcake me vatomouro

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Cupcake σοκολάτα με βατόμουρο

Ένα cupcake που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 115 γρ. αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. Βατόμουρα
  • 24 μαύρα θηκάκια για cupcake
  • 200 μλ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 250 γρ. Τυρί mascarpone
  • 300 γρ. Βατόμουρα για την διάκοσμηση

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° Κελσίου για 10 λεπτά.

2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλά δυο λεπτά.

3. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και μετά τη λιωμένη σοκολάτα σε bain-marie και χτυπάμε για αλλά δυο λεπτά.

4. Σε ενα ταψί για cupcake βάζουμε τα χάρτινα θηκάκια και με τη βοήθεια ενος scoop για παγωτό βάζουμε 1 κουτάλια σε κάθε θηκάκι, Στη συνέχεια βάζουμε 2-3 βατόμουρα  και σκεπάζουμε με άλλη 1/2 κουτάλια από το μίγμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180° για 30 λεπτά. Επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

5. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά την mascarpone, χτυπάμε και προσθέτουμε τη βανίλια, χτυπάμε και βάζουμε σε μια σακούλα κόρνε.

6. Μολις κρυώσουν τα cupcake τους βάζουμε τη κρέμα και διακοσμούμε με ενα βατόμουρο.

Καλή επιτυχία!