Cheesecake σε βάζο

1. Βάζουμε στον πάτο του βάζου το τριμμένο μπισκότο.
2. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα (θα ανακατέψουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα τυρί) και την μαρμελάδα μας.

3. Δένουμε το κουταλάκι με το κορδόνι.
Tip: Τα βαζάκια μας πρέπει να τα γεμίσουμε μέχρι πάνω.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.

2. Σε ένα άλλο μπoλ έχουμε ανακατέψει πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.

3. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με το γάλα και το προσθέτουμε σταδιακά.  Ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα.  Ανακατεύουμε μέχρι να κάνει μπουρμπουλήθρες.

4. Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και βάζουμε ακριβώς πάνω στην κρέμα μεμβράνη για να μην μας σχηματίσει κρούστα.

ΥΛΙΚΑ:

(για 4 βάζα)

1 κουτί μπισκότα τύπου diggestive τριμμένα στο μούλτι
κρέμα ζαχαροπλαστικής (ακολουθεί συνταγή)
300 γρ. τυρί κρέμα
1 βάζο μαρμελάδας (φρούτα του δάσους, ή κεράσι, ή φράουλα)
4 άδεια βάζα μαρμελάδας
4 κουταλάκια ξύλινα ή πλαστικά χρωματιστά
4 κορδόνια ή κορδέλες ή σπάγγο Κρέμα ζαχαροπλαστικής 2 ποτήρια γάλα
3/4 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. κορν φλάουερ
3 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. βανίλια
3 κ.σ. βούτυρο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα