World Class 2016: To «Fine Drinking» έγινε ακόμα πιο συναρπαστικό

Από τον Λευτέρη Κεφαλά Το World Class των Reserve Brands της Diageo, o κορυφαίος θεσμός mixology παγκοσμίως, ένωσε και φέτος κάτω από την ίδια στέγη τα σημαντικότερα μυαλά του διεθνούς fine drinking, παρουσίασε τις μελλοντικές τάσεις στα cocktails και ανέδειξε τον top bartender στον κόσμο. Το World Class των Reserve Brands της Diageo έχει μία πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να εμπνεύσει και να μυήσει το κοινό στο fine drinking μέσα από αξέχαστες εμπειρίες γεύσης και όχι μόνο. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το World Class φέρνει στο προσκήνιο το fine drinking, τάση εξίσου σημαντική όσο και το fine dining. Το World Class έχει υπάρξει πόλος έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders από όλο τον κόσμο τα τελευταία οκτώ χρόνια, με εφαλτήριο κάποια από τα καλύτερα spirits στον κόσμο, τη συλλογή των Diageo Reserve. Το World Class είναι επίσης ο θεσμός-αυθεντία σε ό,τι αφορά στην κουλτούρα των cocktails, από όπου μπορεί κανείς να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Ο παγκόσμιος τελικός του για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι. Από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, 56 κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο έστησαν το πιο θεαματικό-απολαυστικό πενταήμερο, γεμάτο πρωτότυπα και γευστικότατα cocktails, roller-coaster συναισθημάτων, ευγενή άμιλλα στο διαγωνιστικό κομμάτι του World Class, άφθονο ταλέντο πίσω από το μπαρ και μοναδικό styling! Ανάμεσα στους 56 φιναλίστ και ο κορυφαίος Έλληνας Bartender of the Year 2016, Αλέξης Σιμωνίδης, από το Theory Bar & More (Χαλάνδρι). Οι ικανότητες και το ταλέντο των World Class bartenders ακονίστηκαν χρησιμοποιώντας ως βάση κορυφαία spirits από το Diageo Reserve luxury portfolio – όπως οι βότκες KETEL ONE® Vodka και CÎROC®, το τζιν TANQUERAY® No. TEN™, η τεκίλα DON JULIO®, το ρούμι ZACAPA®, τα Blended Scotch Whiskies JOHNNIE WALKER® GOLD LABEL RESERVE™, JOHNNIE WALKER® PLATINUM LABEL™, JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™, το αμερικάνικο BULLEIT® Bourbon & BULLEIT® Rye, και τα Single Malt whiskies Mortlach™, The SINGLETON™ και TALISKER. diageo-2 Οι 56 φιναλίστ τέσταραν αντοχές και ικανότητες σε μια σειρά πολυεπίπεδων δοκιμασιών που απαιτούσαν ανώτερες γευστικές γνώσεις πάνω στην ιδιομορφία και ιδιοσυγκρασία κάθε spirit, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα υπό πίεση χρόνου, εξαίρετη τεχνική, πηγαίο αυθορμητισμό, χειρουργικές κινήσεις ακριβείας, αυθεντικό ταμπεραμέντο και αυτόφωτη προσωπικότητα, ικανότητα στο να πλαισιώνουν με βιωματικές ιστορίες πειστικά τσιτάτα και αψεγάδιαστη «παράσταση» τις cocktail δημιουργίες τους και οπωσδήποτε άριστο cocktail σε επίπεδο γεύσης και σερβιρίσματος. Οι 56 στη συνέχεια έγιναν 12 και μετά 6. Από τους 6, και κατόπιν δοκιμασίας που πρόσταζε να αφήσουν φαντασία, δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία χωρίς χαλινάρι, προκειμένου να στήσουν σε 24 ώρες το πιο ανατρεπτικό θεματικό pop-up bar, να σκαρφιστούν και να δημιουργήσουν τα cocktails που αυτό θα σέρβιρε και να τα υλοποιήσουν, η Γαλλίδα Jennifer Le Nechet του παριζιάνικου Café Moderne Βar σκαρφάλωσε στην κορυφή του διεθνούς bartending, ως World Class Bartender 2016. diageo-3 Τις cocktail δημιουργίες των δοκιμασιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του World Class 2016, έκριναν ονόματα «πρώτης γραμμής», που στοιχειοθετούν την αφρόκρεμα του διεθνούς mixology και της παγκόσμιας γαστρονομίας, ενώ παράλληλα με το διαγωνιστικό κομμάτι κορυφαίοι mixologists, διάσημοι bartenders, εμβληματικοί master distillers των Reserve Brands της Diageo, επώνυμοι σεφ και ιδιοκτήτες θρυλικών μπαρ και εστιατορίων ανά τον κόσμο καθοδηγούσαν, μετέφεραν πολύτιμη γνώση, ιστορίες, μαθήματα ζωής και ιδέες σε ευρηματικά masterclasses, τα οποία αποκωδικοποιούσαν τα dos & don’ts του fine drinking, τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από τα premium spirits, τη σπουδαιότητα στο ταίριασμα των γεύσεων ποτού – φαγητού, τις μελλοντικές τάσεις στα cocktails, την ολοένα μεταβαλλόμενη συμπεριφορά και ιδιοσυγκρασία του καταναλωτή/πελάτη λόγω της ψηφιακής εποχής και πώς οι νέοι εξελιγμένοι bartenders οφείλουν να ανταποκριθούν, το νέας κοπής management των χώρων εστίασης στη νέα τάξη πραγμάτων και πολλά ακόμα. diageo-4 Ανανεώνοντας τη συνάντηση σε ένα χρόνο από σήμερα, στην Πόλη του Μεξικού, για το World Class 2017, ο θεσμός της Diageo για όγδοη συνεχόμενη χρονιά επιβεβαιώνει το αυτονόητο: ότι το World Class αποτελεί ένα ορόσημο τελειότητας στο χώρο των bars και των cocktails, βοηθώντας τον κόσμο να ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι ποτό θα απολαύσει και πού θα το απολαύσει. * Για φωτογραφίες & βίντεο του World Class 2016 στο Instagram, αναζητήστε τα hashtags #WorldClassGreece & #WorldClass2016 ή μπείτε στο worldclassclub.com * Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν στον παγκόσμιο τελικό World Class 2016 στο Μαϊάμι]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα