Work S.O.S: Πως να καταπολεμήσω το στρες της δουλειάς

Όταν βρίσκεστε στο γραφείο, κάτι οι υποχρεώσεις της δουλειάς, κάτι οι πιθανές διαφορές με συναδέλφους, είναι λογικό να σας επηρεάζουν και να σας δημιουργούν στρες, εάν όχι να εντείνουν το ήδη υπάρχον. Και πόσες φορές είστε τόσο επηρεασμένοι που δε μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό με τη λήξη της δουλειάς και το μεταφέρετε στο σπίτι σας; Το αποτέλεσμα είναι, όχι μόνο να υποφέρετε στη δουλειά, αλλά και να καταστρέφετε τις ώρες ηρεμίας και ξεκούρασης στο σπίτι. Γιατί -κακά τα ψέματα- άνθρωποι είμαστε. Πόσο μπορούμε να βάλουμε απλά ένα “ΣΤΟΠ” και να ξεχάσουμε τα πάντα; Γι’ αυτό, πρέπει να χτυπήσετε το πρόβλημα στη ρίζα με τους 3 απλούς τρόπους που ακολουθούν.

1. Ρυθμίστε το χρόνο σας. 

Εάν έχετε τη δυνατότητα, 1-2 φορές το μήνα δουλέψτε από το σπίτι σας. Έτσι, όχι μόνο θα νιώσετε πιο ξεκούραστα αλλά μπορείτε να προγραμματίσετε εκείνες τις ώρες δουλειές, όπως ο υδραυλικός, αφαιρώντας τες από τις απογευματινές σας ώρες. Εάν από την άλλη δεν έχετε αυτήν τη δυνατότητα, προσπαθήστε να επενδύσετε αλλού. Μπορείτε, ας πούμε, να τρώτε το μεσημεριανό σας έξω από το κτίριο στο οποίο δουλεύετε για να αποφορτίζεστε έστω και λίγο από τα όσα έχετε στο μυαλό σας. Ένα πρωινό τρεξιματάκι μπορεί επίσης να βοηθήσει, αφού η γυμναστική λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.

2. Απομακρύνετε το βλέμμα σας από την οθόνη του υπολογιστή.

Είναι αναμενόμενο, όταν βρίσκεστε 8 ώρες μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή, να κουράζονται όχι μόνο τα μάτια σας αλλά κι ο αυχένας και η μέση σας. Όλα αυτά συμβάλλουν στην επιβάρυνση του άγχους και στη δημιουργία μίας ακόμη πιο δυσάρεστης κατάστασης. Προσπαθήστε, λοιπόν, κάθε 45 λεπτά – 1 ώρα να κάνετε μικρά διαλείμματα κοιτώντας κάπου αλλού ή ανταλλάσσοντας μία κουβέντα με έναν συνάδελφο ή φιλικό σας πρόσωπο. Έστω και στιγμιαία, μπορείτε να δώσετε μία μικρή όαση ηρεμίας στον εαυτό σας και -πιστέψτε με- το χρειάζεται.

3. Μην τα περνάτε όλα μόνοι σας.

Όταν πρόκειται για εργασιακά προβλήματα -ειδικά οι γυναίκες- έχουν την τάση να τα περνούν όλα μόνες τους, χωρίς να ζητήσουν ή και να παραδεχτούν ότι έχουν ανάγκη τη βοήθεια κάποιου άλλου. Το να κρατάμε, όμως, μέσα μας όσα μας προβληματίζουν δε βοηθά πουθενά παρά μόνο στη διόγκωση του προβλήματος και στη διαρκή προσθήκη περισσότερου άγχους. Μιλήστε με κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε και ζητήστε τη γνώμη του. Έτσι, θα νιώσετε ανακούφιση που το βγάλατε από μέσα σας και ποιος ξέρει, μπορεί να βρείτε μαζί τη λύση στο πρόβλημά σας.

Διαβάστε επίσης:

#Instamani: 10 μανικιούρ από το instagram που θέλουμε τώρα 

Summer Edition: Διαβάστε όλα τα νέα των celebrities που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα