Διατροφή

Βαρεθήκατε την γαλοπούλα (όπως κι εμείς); Τότε δοκιμάστε αυτή τη συνταγή

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο nitsiakos.gr

 

InStyle.gr

kotopoulo_karvouna

Κι όμως! Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για το γιορτινό τραπέζι! Αρκεί να συνδυάζεται η ραφιναρισμένη γεύση του μαύρου κοτόπουλου Νιτσιάκος με τη δημιουργική γαστριμαργική προσέγγιση του Χριστόφορου Πέσκια! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή στο τραπέζι των γιορτών και οι καλεσμένοι σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Κοτόπουλα στα κάρβουνα και πιλάφι με ξηρούς καρπούς, ρόδι και σταφίδες

Υλικά (4 – 6 άτομα)

Για τη συνταγή

  • 4 κοτόπουλα μπούτι ή φιλέτα στήθος Νιτσιάκος
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πιλάφι

  • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1,4 lt ζωμό κότας
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 150 γρ. κάστανα ψημένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. αμύγδαλα σπασμένα
  • 2 ρόδια καθαρισμένα
  • 100 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος: 45′ 

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το αλατίζουμε και το ψήνουμε ιδανικά στα κάρβουνα ή στο grill της κουζίνας.
  • Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αμέσως μετά για 2 με 3 λεπτά τους ξηρούς καρπούς, δηλαδή τα φιστίκια, τα κάστανα και τα αμύγδαλα.
  • Προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Συμπληρώνουμε στο μείγμα τις σταφίδες και το ρούμι όπου τις μουλιάσαμε και στο τέλος προσθέτουμε τον ζωμό κότας.
  • Αλατίζουμε και, μόλις το πιλάφι αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα καλά και σιγοβράζουμε για  περίπου 20λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά από το ρύζι.
  • Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρόδι και τον δυόσμο και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε αλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Συμβουλή: Το μπούτι όταν είναι ολόκληρο θέλει περίπου 12-14 λεπτά ψήσιμο από κάθε μεριά. Το στήθος γύρω στα 10-12 λεπτά συνολικά.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο nitsiakos.gr

 

InStyle.gr