Tips που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε πιο ανώδυνα έναν χωρισμό

Είναι περασμένα μεσάνυχτα, το σταθερό κουδουνίζει επίμονα και πριν προλάβεις να σηκώσεις το ακουστικό από τη βάση και να το κατευθύνεις στο αυτί σου, έχεις ακούσει ήδη τη φωνή της καλύτερης σου φίλης – ή κάτι που τη θυμίζει έντονα – να σου αφηγείται ήδη όλο το χρονικό ενός προαναγγελθέντος χωρισμού.

Το τι θα ακολουθήσει το ξέρουμε καλά, το έχουμε δει και ξαναδεί στο repeat πολλές φορές. Πρησμένα μάτια, μειωμένη επαφή με το περιβάλλον, άπειρα χαρτομάντιλα πεταμένα ως άλλο εικαστικό δρώμενο στη μέση του σαλονιού ή από την άλλη, ατελείωτα ξενύχτια, επικίνδυνα τηλέφωνα σε πρώην και ακόμα πιο επικίνδυνη κατανάλωση γλυκαντικών ουσιών που μόλις περάσει το πρώτο σοκ της απόρριψης, θα έρθει το δεύτερο καθώς η ζυγαριά δεν έχει ούτε λίγο τακτ και δεν θα μας πει ποτέ, «δεν φταις εσύ αλλά εγώ!»

Υπάρχει όμως κάποιος τρόπος για να ξεπεράσουμε λίγο πιο αναίμακτα τον χωρισμό, έστω για να μπορέσουμε να τον δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις και όχι σαν μια πρωτοφανή για τα ανθρώπινα δεδομένα καταστροφή;

Οπλιστείτε λοιπόν με αισιοδοξία και πολύ αυτοπεποίθηση και ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω οδηγό.

1. Προτιμήστε τις υγιεινές τροφές.

Ακουμπήστε με αργές κινήσεις, στο τραπέζι που βρίσκεται μπροστά σας, το οικογενειακών διαστάσεων παγωτό και φροντίστε να εξοπλίσετε τον οργανισμό σας με πραγματικά θρεπτικές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα σας χαρίσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να σηκώνεστε το πρωί από το κρεβάτι, χωρίς τις περιττές θερμίδες και τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση που θα σας προσφέρει η ζάχαρη.

2. Κολυμπήστε, περπατήστε, τρέξτε!

Διοχετεύστε την ενέργεια σας σε κάτι άλλο και δοκιμάστε να μετατρέψετε τον χωρισμό σας στο ξεκίνημα μιας θετικής συνήθειας, όπως η άσκηση. Βρείτε ποιο στυλ προπόνησης σας ταιριάζει και εκτός από το μέσο που θα σας βοηθήσει να χτίσετε το τέλειο σώμα, χρησιμοποιήστε το και σαν τρόπο εκτόνωσης.

3. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας.

Έχετε ορκιστεί ότι για τουλάχιστον μια εβδομάδα δεν θα πλησιάσετε το τηλέφωνο; Μόλις πετύχετε τον στόχο σας κάντε ένα μικρό δώρο στον εαυτό σας. Αγοράστε εκείνο το κόκκινο κραγιόν που θέλατε εδώ και καιρό ή φύγετε για ένα διήμερο με την καλύτερη σας φίλη.

4. Κοιμηθείτε.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν κοιμόμαστε δεν ξεκουράζουμε μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό μας. Λίγη ώρα πριν πέσετε για ύπνο, γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό, προσθέστε μερικά αρωματικά άλατα και απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ πιο βαθιά και ήρεμα.

5. Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει.

Μην καταδικάσετε τον εαυτό σας αν δεν τα καταφέρετε από την πρώτη εβδομάδα. Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για να δεχτούμε ότι ένας άνθρωπος δεν θα είναι πλέον μέρος της ζωής μας. Δώστε προσοχή στα μηνύματα που σας στέλνει το σώμα και το μυαλό σας και επανεξετάστε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Τέλος, όταν έχει περάσει πια λίγος καιρός, δοκιμάστε να καταγράψετε τις διδαχτήκατε και από αυτή την εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Οι δέκα ατάκες που δεν πρέπει να πείτε πότε στο πρώτο ραντεβού

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα