Τι συμβαίνει με τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;


Δεν απέμεινε πολύς καιρός μέχρι την 1η Απριλίου, όποτε και προβλέπεται ανακοινωθούν οι Υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Φέτος διακρίνονται αρκετές βελτιώσεις στο μηχανισμό ψηφοφορίας των βραβείων, η τελετή απονομής των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου.

1. Έχοντας μειώσει τη συνδρομή της στα 20 ευρώ, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (Ε.Α.Κ.) φέτος διαθέτει περισσότερα μέλη από ποτέ, τα οποία μπορούν να ψηφίσουν για τα βραβεία της φετινής απονομής.

2. Τα μέλη για πρώτη φορά φέτος μπορούν να παρακολουθήσουν τις υποψήφιες ταινίες διαδικτυακά, ενώ οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Να σημειωθεί πως μια ταινία μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα, εάν έχει ήδη κάνει μία τουλάχιστον προβολή για ευρύ κοινό στην Ελλάδα.

Ωστόσο, μέχρι να ανακοινωθούν οι επίσημες Υποψηφιότητες, εμείς ρίχνουμε μια ματιά στη λίστα των προτεινόμενων. Κάθε ταινία διαθέτει το δικαίωμα να υποβάλει τον εαυτό της προτεινόμενο για Υποψηφιότητα, αλλά και να επιλέξει σε ποια κατηγορία θα το κάνει.

Σε αρκετές κατηγορίες συναντάμε το πολυσυζητημένο δράμα εποχής, «Μικρά Αγγλία», όμως ορισμένες συμβαίνει να είναι λίγο ατυχείς. Ηθοποιοί με εντυπωσιακές ερμηνείες Β’ ρόλων, έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των Α’ πρωταγωνιστικών, γεγονός που λειτουργεί ήδη αρνητικά απέναντί τους για ευνόητους λόγους. «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου διαγωνίζεται επίσης σε πολλές κατηγορίες, ενώ ο ίδιος είναι προτεινόμενος και στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στη ταινία «Luton». Από την άλλη, ο Δημήτρης Παπαδούλης θέτει τον ίδιου του τον εαυτό υποψήφιο την στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού, για το ντοκιμαντέρ «Δημήτρης Παπαδούλης: Το Πολλαπλό Δώρο», γεγονός που φαντάζει αρκετά παράδοξο, ιδίως εφόσον πρόκειται για ντοκιμαντέρ. 

Αισθητή είναι ωστόσο η απουσία του ονόματος του Παντελή Βούλγαρη από την κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη για την ταινία «Ψυχή Βαθιά», παρότι αυτή εμφανίζεται σε άλλες κατηγορίες, ενώ η «Λιμουζίνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου φαίνεται να απουσιάζει εντελώς. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν φέτος για τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2014.

 

Διαβάστε επίσης: Το ζεύγος Kate – William και η μυστηριώδης νταντά του πρίγκιπα George 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα