Stop! Έτσι πρέπει να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

 

Το χτένισμα των μαλλιών μοιάζει πολύ απλό: παίρνετε βούρτσα, ακουμπάτε βούρτσα στα μαλλιά και την κινείτε προς τα κάτω. Τόσο λάθος, σε τόσα επίπεδα και το λέω εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), ο άνθρωπος που ΔΕΝ βούρτσιζε τα μαλλιά του καθόλου. Βλέπετε, το βούρτσισμα κάνει καλό όχι μόνο στην τρίχα αλλά και σε όλο το κεφάλι γιατί αφενός κάνει μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού (good) και διανέμει τα φυσικά έλαια από το δέρμα του κεφαλιού στην τρίχα και άρα τη θρέφει (very good). Πως πρέπει να γίνεται όμως; Τα βήματα είναι απλά.

xtenisma mallion

 

Η σωστή βούρτσα
Πριν από όλα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη βούρτσα για τις δικές σας ανάγκες. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας εδώ αλλά να ξέρετε πως η απλή, πλατιά βούρτσα είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για όλα τα είδη μαλλιών.

ΜΗΝ χτενίζετε βρεγμένα μαλλιά
Σας το έχουμε πει πολλές φορές και σας το ξαναλέμε: όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πολύ πιο ευαίσθητα όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο. Στεγνώστε τα ελαφρά πριν τα βουρτσίσετε για να μην καταστρέψετε ούτε μια τρίχα.

Ξεκινήστε ανάποδα
Από τις άκρες δηλαδή και προς τα επάνω. Θα είναι περίεργο στην αρχή αλλά θα το συνηθίσετε. Σε τι θα σας βοηθήσει; Θα ξεμπλέξετε τους κόμπους που μπορεί να έχουν τα μαλλιά σας χωρίς να τα τραβήξετε και να τραυματίσετε τα θύλακα.

Μην κάνετε βίαιες κινήσεις
Ξέρουμε πως μπορεί να βιάζεστε αλλά δεν μας ενδιαφέρει. Το χτένισμα των μαλλιών σας θα πάρει μόλις 2 λεπτά, δεν χρειάζεται να κόψετε το χρόνο στο μισό. Κάνετε απαλές κινήσεις χτενίζοντας και μην τραβάτε, για το Θεό!

Ένα τελευταίο βήμα
Αφού χτενιστείτε, κάνετε το styling ή στεγνώσετε με το σεσουάρ… ξαναχτενίστε (με απαλές κινήσεις όπως είπαμε). Με αυτό τον τρόπο θα μεταφέρετε τα έλαια που αναφέραμε στην αρχή σε όλη την τρίχα και θα της δώσετε extra λάμψη. Και πριν κάνετε τον συνειρμό: έλαια-λαδωμένα μαλλιά, μάθετε πως αυτά τα έλαια είναι καλά έλαια και δεν θα σας κάνουν να δείχνετε άλουστη. Είναι εξάλλου τόσο λίγα!

Δείτε ακόμα:

Σας περιμένουμε στις 14 Ιουνίου στο πρώτο #PeopleRun! Το περιοδικό People έχει γενέθλια και το γιορτάζει. Τρέχουμε 5Κ & 1Κ, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε λιχουδιές! Δηλώστε εδώ συμμετοχή. 

Μεγαλύτερες βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα; Γίνεται

Δεν θα πιστέψετε ποιο μπορεί να είναι το νέο πρόσωπο της MAC

Μας ρωτήσατε: Τελικά που πρέπει να βάζω το bronzer; Όπου βάζω και το ρουζ;

Αυτό το καλοκαίρι μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό… στο σκυλάκι σας!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα