Η Συνταγή της Ημέρας: Valentine’s surprise

«Δεν πειράζει αν δεν προλάβεις να φτιάξεις σήμερα πρωινό στον καλό σου. Όλο το Σαββατοκύριακο έχουμε γιορτή, άσε που ως γνωστόν, οι ερωτευμένοι γιορτάζουν συνεχώς, δεν χρειάζονται ειδική αφορμή. Γαλλικά τόστ, λοιπόν, εύκολα, γρήγορα, νόστιμα. Και αν θες, και παιχνιδιάρικα κιόλας. Το καλύτερο; Δεν θα τα τηγανίσουμε, θα τα ψήσουμε στο φούρνο! Συνόδεψέ τα με μέλι, μαρμελάδα, βούτυρο, λιωμένη κουβερτούρα, ή απλά, πασπάλισέ τα με άχνη. Υπέροχα!» Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την Παρασκευή την πιο γλυκιά συνταγή!

Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψάκι 18 εκ. διάμετρο)

• 6-7 φέτες ψωμί, καλύτερα χθεσινό

• 2 αυγά

• 1 φλ. γάλα

• 1/2 φλ. ζάχαρη, (ή και λιγότερη αν προτιμάς)

• ½ κ.γ. κανέλα

• λίγο αλάτι

• λίγο βούτυρο για το ταψάκι

• άχνη ζάχαρη (όση θες)

Εκτέλεση

1. Αλείφουμε το ταψάκι με το βούτυρο.

2. Κόβουμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού, ή αν θέλουμε χρησιμοποιούμε κουπάτ, όπως αυτό για τα μπισκότα. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψάκι.

3. Με ένα πιρούνι χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ανακατευτούν καλά.

4. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στις φέτες του ψωμιού και το βάζουμε στο ψυγείο για 30’. Έτσι θα απορροφήσουν οι φέτες καλύτερα το υγρό μείγμα.

5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το ψωμί.

6. Τα σερβίρουμε ζεστά. Τα πασπαλίζουμε με την άχνη ή τα απολαμβάνουμε με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα