Η συνταγή της ημέρας: Sorbet φράουλα

«Δροσερό, γλυκό και ξινό μαζί, απολαυστικό και κυρίως, πανεύκολο. Το σορμπέ που σας δίνω εδώ, δεν έχει καν ασπράδια γι’ αυτό, αν θέλετε πιο αφράτο σορμπέ, μπορείτε κάθε μία ώρα περίπου να το βγάζετε από την κατάψυξη και να το «ξύνετε» με ένα πιρούνι. Αυτό μπορείτε να το κάνετε 3-4 φορές. Εγώ, πάντως τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνω να το κάνω και έχω να σας πω, ότι είναι εξίσου καλό. Αν οι φράουλες είναι καλές τότε και το σορμπέ θα γίνει τέλειο!» Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets On The Blog, μας δίνει και αυτή την Τετάρτη την πιο γλυκιά συνταγή.

Υλικά

  • 500 γρ. ώριμες φράουλες
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι ρούμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 3′-4′ περίπου (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  2. Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στο multi για 1′. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Ρίχνουμε τις φράουλες στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε και αλκοόλ, τώρα είναι η στιγμή να το βάλουμε. Το βάζουμε σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αν το σορμπέ παγώσει πάρα πολύ, το αφήνουμε στο ψυγείο για 15′ περίπου πριν το σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης: Η Συνταγή της Ημέρας: Eaton Mess

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα