Συνταγή: Μηλόπιτα ψιχουλιαστή aka Apple crumble

Λίγα λόγια για την Άντα Πλαϊνάκη -η οποία θα μας δίνει από μια γλυκιά συνταγή κάθε εβδομάδα- και το blog της, New Sweets on the Blog, δια στόματος της ίδιας: «Αγαπητά In Style κορίτσια και αγόρια είμαι η Άντα Πλαϊνάκη, ζω στην Αθήνα και είμαι cookie frenzy, cake crazy and chocolate addict. Γνωστή, τελευταίως, και ως New Sweets on the Blog, (από το blog ζαχαροπλαστικής που δημιούργησα και διατηρώ περίπου δύο χρόνια, τώρα).  Αν θέλεις να μάθεις και άλλες πικάντικες πτυχές της ζωής μου, δεν έχεις παρά να το επισκεφτείς. Μη τρομάζεις, τίποτα πικάντικο δεν θα βρεις εκεί, μόνο γλυκές, πολύχρωμες λιχουδιές, συνταγές, video tutorials και άλλα σχετικά! Λοιπόν, σήκωσε τα μανίκια και ξεκινάμε. Μπορείς βέβαια απλά να καθίσεις αναπαυτικά και να κοιτάς. Κι εγώ, να σου πω την αλήθεια, κάπως έτσι ξεκίνησα… που να φανταστώ!

Ιnfo: http://newsweetsontheblog.wordpress.com/

https://www.facebook.com/newsweetsontheblog?ref=hl

http://www.youtube.com/channel/UChOn-FaMQu0aYzWFUQWHlvg/videos

«Αυτή η μηλόπιτα είναι αγαπημένη και super εύκολη. Στο σπίτι την τρώμε σε μία μέρα. Είναι άλλωστε και πολύ light αφού το βασικό της συστατικό είναι τα μήλα. Έχει επίσης καστανή ζάχαρη, λίγο βουτυράκι και μια στάλα butterscotch (σάλτσα καραμέλας, μούρλια!) Ακολουθεί η συνταγή την οποία όταν τη φτιάξετε θα με θυμηθείτε.»

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση (δεν έχει γέμιση στ’ αλήθεια)

• 6 μήλα (εγώ την κάνω με πράσινα, αλλά ό,τι σας αρέσει)

• 1/4 κούπα ζάχαρη καστανή

• 1/2 κ.γ. κανέλα

• 2 κ.σ σπορέλαιο

Για τη ζύμη (ούτε ζύμη-ζύμη έχει, είναι κάπως διαφορετική από τις συνηθισμένες )

• 1 κούπα αλεύρι

• 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή

• 8 κ.σ. βούτυρο* (παγωμένο από το ψυγείο)

• 1 κ.γ. κανέλα

• χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζω και κόβω τα μήλα στα 4. Τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι με το σπορέλαιο, την κανέλα και τη ζάχαρη και τα αχνίζω για 5-10 λεπτά. Τα κατεβάζω από τη φωτιά. Σε μία λεκανίτσα βάζω τα υλικά της ζύμης, εκτός από το βούτυρο, και τα ανακατεύω καλά. Βγάζω το βούτυρο από το ψυγείο, το κόβω σε μικρά κομματάκια μέσα στη λεκάνη με το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύω με τα ακροδάχτυλα. Θέλω το μείγμα να μοιάζει όπως τα ψίχουλα από το μπαγιάτικο ψωμί. Στρώνω τα μήλα σε ένα ταψάκι, σκεύος για τάρτες, ότι σκεύος έχω στο σπίτι, και από πάνω ρίχνω το μείγμα με το αλεύρι να καλύψει καλά τα μήλα. Κι άμα δεν τα καλύψει καλά, δεν πειράζει. Ψήνω στους 180 για 40′ περίπου.

Σερβίρω ζεστή, (και σε θερμοκρασία δωματίου, τέλεια είναι!) με μια πλούσια δόση butterscotch! (Μπορείς να αγοράσεις μία έτοιμη σάλτσα καραμέλας, για ευκολία, ή μπορείς να φτιάξεις τη δική σου, αν θες βρες τη συνταγή εδώ http://wp.me/p2dLAo-2j )

*Όταν βλέπεις βούτυρο στις συνταγές μου, εννοώ βούτυρο, γάλακτος, όχι μαργαρίνες. Όταν χρησιμοποιήσω μαργαρίνη κάπου θα το διευκρινίσω.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα