Πότε είναι οκ να κάνουμε απολέπιση και πότε πρέπει να την αποφεύγουμε;

Σας το λέμε και σας το ξαναλέμε: η περιποίηση της επιδερμίδας είναι το A και το Ω για να κρατήσετε μακριά τις ρυτίδες, τις πανάδες και τα μαύρα στίγματα και κατ’ επέκταση να φοράτε όσο το δυνατόν λιγότερο foundation και concealer. Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό, την ενυδάτωση και τη χρήση αντηλιακών, το επόμενο βήμα που είναι απαραίτητο είναι η απολέπιση, αφού η απαλλαγή του προσώπου από τα νεκρά κύτταρα μόνο καλό μπορεί να κάνει. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να αποφεύγετε την απολέπιση. Πότε και γιατί;

Ουσιαστικά, ο λόγος που χρειαζόμαστε την απολέπιση είναι για να απομακρύνουμε μερικά κύτταρα από την κεράτινη στιβάδα του δέρματος – όχι όλα όμως, καθώς εκείνα είναι που προστατεύουν το δέρμα από τους εξωτερικούς παράγοντες και το περιβάλλον.

Υπάρχουν υποστηρικτές του σκεπτικού ότι η απολέπιση του προσώπου μπορεί να οδηγήσει σε ενόχληση και ερεθισμούς και έχουν δίκιο, αφού είναι πολύ εύκολο να το παρακάνουμε με την ποσότητα προϊόντων και το τρίψιμο στο οποίο υποβάλλουμε την επιδερμίδα μας. Αν λοιπόν το δικό σας δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για αυτό και προσέξτε πολύ τη δύναμη που βάζετε (μόνο απαλές κινήσεις στο πρόσωπό μας!) και μην κάνετε πάνω από μία φορά την εβδομάδα απολέπιση.

Παράλληλα, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια μορφή απολέπισης συμβαίνει κάθε φορά που πλένουμε το πρόσωπό μας και το σκουπίζουμε με μια πετσέτα, κάνοντας την χρήση περαιτέρω χημικών προϊόντων να μοιάζει περιττή. Αν λοιπόν το καθαριστικό σας περιέχει κόκκους, ίσως είναι περιττό να κάνετε από πάνω χρήση και ενός απελπιστικού προϊόντος.

Ακόμα, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ήδη προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ ή ρετινόλη, δεν υπάρχει λόγος να απολεπίζετε την επιδερμίδα αφού τα συστατικά αυτά επιταχύνουν ούτως ή άλλως την ανανέωση των κυττάρων της ανώτερης στιβάδας.

Σε περίπτωση πάντως που δεν προτίθεστε να σταματήσετε την απολέπιση του προσώπου σας, βεβαιωθείτε ότι στη συνέχεια ενυδατώνετε πάρα πολύ καλά το δέρμα όπως και ότι δεν υπερβαίνετε τις δύο φορές την εβδομάδα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα