Οι πέντε αρνητικές λέξεις που θα διαγράψουμε από το λεξιλόγιο μας

Πόσες φορές δεν έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να λέει σε κάποιον πράγματα που δεν τα εννοεί. Οι λέξεις μας κουβαλούν δύναμη, δείχνουν τις προθέσεις μας και μεταφέρουν μηνύματα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν λέξεις που αν καταφέρναμε να τις αφήσουμε πίσω μας και να μην τις χρησιμοποιήσουμε ξανά, θα καταφέρναμε επίσης να ζήσουμε πολύ πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικά παραδείγματα.

1. Χαζός

Συνήθως αποκαλούμε τους εαυτούς μας ή τους άλλους “χαζούς” όταν δεν κάνουν αυτό που θα θέλαμε. Διαγράφοντας τη συγκεκριμένη λέξη από το λεξιλόγιο μας, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τους γύρω μας και τον εαυτό μας, χωρίς να τους κρίνουμε.

2. Χοντρός ή Άσχημος

Θέλετε να ζήσετε μια ζωή μέσα στο μίσος και τον διαχωρισμό ή θέλετε να βρείτε τη γαλήνη και την ηρεμία. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε εκφράσεις και λέξεις που θίγουν τους άλλους για ένα εξωτερικό τους χαρακτηριστικό, που δεν υποδηλώνει απολύτως τίποτα για την προσωπικότητα τους ή για την αδιαμφισβήτητη αξία που φέρουν σαν άτομα.

3. «Πρέπει»

Είναι πολύ απλό. Αν τα πράγματα «έπρεπε» να είναι διαφορετικά, θα ήταν. Αν έπρεπε να είχαμε άλλους γονείς θα είχαμε, αν έπρεπε να ήμασταν πλούσιοι θα ήμασταν και αν έπρεπε να είχαμε ένα συγκεκριμένο σύντροφο θα τον είχαμε. Με το να ευχόμαστε συνεχώς να είχαμε μια διαφορετική ζωή, αποφεύγουμε το παρόν μας, το οποίο είναι το μοναδικό που μας ανήκει και η μοναδική ευκαιρία μας να γίνουμε όσα θέλουμε να είμαστε και να κάνουμε όσα ονειρευόμαστε.

4. Μίσος

Δεν είναι μόνο μια πολύ δυνατή λέξη, τόσο δυνατή όσο και η αγάπη αλλά και μια λέξη που κλείνει μέσα της, πολύ αρνητική ενέργεια. Γιατί να επικεντρωνόμαστε σε όσα μισούμε στη ζωή και στη καθημερινότητα μας και να μην εστιάζουμε στα θετικά που μας συμβαίνουν:

5. Αποτυχία

Ο καθένας μας έχει έναν διαφορετικό σκοπό στη ζωή του, γεγονός που σημαίνει ότι η αποτυχία σαν έννοια δεν υφίσταται. Αν κάποιος έχει αποφασίσει να ζήσει με τρόπο που δεν είστε σε θέση να κατανοήσουμε δεν σημαίνει ότι είναι αποτυχημένος ή αν εμείς οι ίδιο δεν καταφέρουμε κάτι που θέλαμε αυτό δεν προϋποθέτει αυτομάτως ότι δεν αξίζουμε. Οι αρνητικές ταμπέλες το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να μας κρύψουν το μάθημα που κρύβεται πίσω από τις εμπειρίες της ζωής μας.

Διαβάστε επίσης: 5+1 τρόποι για να γίνετε πρωινοί τύποι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα