Πέντε αλήθειες που πρέπει να θυμούνται όσοι δεν σταματούν να κυνηγούν τα όνειρά τους

Δυστυχώς η ευτυχώς, ο κόσμος δεν είναι εξοπλισμένος με ειδικά σχολεία στις τάξεις των οποίων να διδασκόμαστε πως να διεκδικήσουμε τα όνειρα μας. Αυτή είναι μια δική μας προσωπική διαδικασία που βασίζεται στη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, στο πόσο πολύ και ξεκάθαρα θέλουμε κάτι και ενίοτε σε μερικούς αστάθμητους παράγοντες, που όμως με λίγες εξαιρέσεις, τις περισσότερες φορές, είμαστε σε θέση να ανατρέψουμε.

Υπάρχουν όμως και μερικά κομμάτια της διαδικασίας που είναι κοινά για όλους εκείνους που δεν φοβήθηκαν να σηκωθούν μια μέρα από το κρεβάτι και να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή τους. Αυτά ακριβώς αναζητήσαμε και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

1. Να θυμάστε ότι τα όνειρα μας και όσα επιθυμούμε πιο πολύ στη ζωή είναι συνήθως αυτά που δοκιμάζουν την αντοχή μας, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Όσο εμπόδια κι αν συναντήσετε συνεχίστε να διεκδικείται όσα μόνο εσείς ξέρετε ότι σας αξίζουν.

2. Επιλέξτε προσεκτικά και με αυστηρά κριτήρια τους ανθρώπους από τους οποίους ζητάτε να σας συμβουλέψουν και μην επηρεάζεστε εύκολα από τις γνώμες όσων δεν βρίσκονται στην ίδια φάση ζωής με σας καθώς δύσκολα θα σας καταλάβουν.

3. Μάθετε να πιστεύετε στις ικανότητες σας είτε πρόκειται για τη δουλειά των ονείρων σας, είτε για τη σχέση που πιστεύετε ότι θα συμβάλλει στην ευτυχία σας. Όπως και να ‘χει ότι κερδίσετε σημαίνει ότι το αξίζετε και ότι όχι, ότι ίσως πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας κάπου αλλού ή απλώς να προσπαθήσετε λίγο παραπάνω.

4. Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο της αποτυχίας και την κριτική των άλλων. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την αποτυχία σαν το τέλος της προσπάθειας αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι ένας άλλος δρόμος που θα μας βγάλει στον ίδιο προορισμό.

5. Αφήστε στην άκρη τις αναβολές και αρχίστε να κυνηγάτε το όνειρο σας σήμερα. Μην κάνετε ατελείωτους προγραμματισμούς και μακροσκελή πλάνα, ακολουθήστε το ένστικτο σας και αν θέλετε κάτι πολύ ξεκινήστε να επενδύετε σε αυτό από αυτή κιόλας της στιγμή!

Διαβάστε επίσης: Τα επτά πράγματα που μπορούμε να μάθουμε μέσα από μια αποτυχία

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα