Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Virginie Viard, τη διάδοχο του Karl Lagerfeld
PixelFormula

Ο Karl Lgerfeld θα μείνει στην ιστορία της μόδας ως ο πιο μακροβιότερος σχεδιαστής, ο οποίο κατείχε το τιμόνι του γαλλικού οίκου Chanel χωρίς όμως να είναι ο ιδρυτής του. Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια, το όνομα του έχει γίνει πια συνώνυμο του οίκου, ενώ είναι εκείνος που κατάφερε να αναγεννήσει το brand της Grabrielle Chanel.

Μετά το θάνατο του, την καλλιτεχνική διεύθυνση, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, αναλαμβάνει το δεξί χέρι του Karl Lagerfeld, Virginie Viard. Το όνομα της είναι πολύ γνωστό στον χώρο της μόδας τόσο για την πολύ στενή συνεργασία της με τον Lagerfeld όσο και για το ταλέντο της στην δημιουργία ρούχων.

Instagram @tsingapore
Instagram @tsingapore

Δεν υπάρχει καλύτερη διάδοχος από την Virginie. Ξεκίνησε ως μαθητευόμενη στο πλάι του Karl Lagerfeld το 1987 και κατέληξε να συνεργάζεται μαζί του για σχεδόν τριάντα χρόνια. Οι δύο δημιουργοί είχαν αναπτύξει μία πολύ στενή σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Η σχέση του μάλιστα ήταν τόσο στενή, που η Virginie ακολούθησε τον Karl ακόμα και όταν ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Chloe.

Οι φήμες ότι η Virginie πρόκειται να είναι η διάδοχος του Karl Lagerfeld είχαν φουντώσει όταν ο ίδιος δεν παρευρέθηκε στο Haute Couture fashion show του στο Παρίσι, καθώς η υγεία του ήταν σε άσχημη κατάσταση και στην θέση του είχε παρουσιαστεί η σχεδιάστρια.

Instagram @rodeangelis
Instagram @rodeangelis

Η Viard προέρχεται από μία οικογένεια που αγαπούσε ιδιαίτερα τη μόδα και την υψηλή αισθητική. Ο παππούς και η γιαγιά της ασχολούνταν με την παραγωγή μεταξιού, έτσι η αγάπη την σχεδιάστριας για τα καλής ποιότητας υφάσματα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Όνειρο της βέβαια ήταν όταν μεγαλώσει να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό θεατρικών κοστουμιών και το κατάφερε. Εργάστηκε ως βοηθός της  Dominique Borg, η οποία είναι σχεδιάστρια κοστουμιών, ενώ στην συνέχεια δούλεψε για χρόνια ως σχεδιάστρια κοστουμιών για θεατρικά έργα και ταινίες. Η αγάπη της τόσο για τη μόδα όσο και για τον σχεδιασμό θεατρικών κοστουμιών την έκαναν γνωστή στο χώρο του θεάματος. Έχει συνεργαστεί μάλιστα με την γαλλίδα ηθοποιό Isabelle Adjani και τον σκηνοθέτη Bruno Nuytten. Επίσης έχει σχεδιάσει κοστούμια για τις ταινίες Three Colors: Blue (1993) στην οποία πρωταγωνιστεί η Juliette Binoche και την Three Colors: White (1994).

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που συνάντησε τον Karl Lagerfeld, ο οποίος της πρότεινε να δουλέψει μαζί του αρχικά στον οίκο Chanel και στην συνέχει στον Chloe.

Αφού λοιπόν, ο Karl Lagerfeld που ήταν ένας πολύ αυστηρός κριτής υποστήριζε και εμπιστευόταν την Virginie Viard, εμείς ανυπομονούμε να δούμε το έργο της σχεδιάστριας και τον γαλλικό οίκο να γυρνά σελίδα και να συνεχίζει να γράφει την ιστορία του στη μόδα.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα