Ο πρώην που θέλει να γίνει φίλος. Αυτή η μάστιγα

Και έζησες έναν έρωτα – όλο τρέλα – καλοκαιρινό, από εκεί που δεν το περίμενες. Με τα όλα του. Τα τηλέφωνα τα μεθυσμένα τα βραδινά, που από τη χαρά σου ήθελες να ξυπνήσεις την κολλητή σου που κοιμόταν με τη κρεμ τη νυχτικιά δίπλα σου και να της τα πεις όλα με το νι, το σίγμα, τις τελείες και τα αποσιωπητικά, τα μηνύματα τα γούτσου γούτσικα, τις πεταλούδες του Αμαζονίου στο στομάχι, την ελαττωματική την όραση (ο Χιου ο Τζάκμαν να πέρναγε από δίπλα σου, παρέα με τον Μάικλ τον Φασμπέντερ, εσύ δεν θα τους έβλεπες), το σεξ-ανταπόκριση ανάμεσα στα νησιά. Και χώρισες. Να σημειώσω εδώ πως τον έρωτα αυτόν μπορείς να τον ζήσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Χειμώνα, άνοιξη, φθινόπωρο. Το θέμα είναι πως χώρισες πάνω στο πικ της λεγόμενης καψούρας. Σαν να τρως προφιτερόλ και στο σημείο που είσαι έτοιμη να δαγκώσεις το σουδάκι και να σκάσει η κρέμα μέσα στο στόμα σου να σου παίρνουν τη μπουκιά.

Μέχρι εδώ καλά; Ας τα λέμε καλά.

Και κάνεις τα πάντα (ή σχεδόν) για να τον ξεπεράσεις. Δεν χρειάζεται να σου πω τι και πώς. Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά. Χώρισες λοιπόν. Ή έτσι νομίζεις. Δηλαδή εσύ χώρισες (βασικά εκείνος σε χώρισε), αλλά ο πρώην έχει άλλες βλέψεις για σένα. Θέλει να είσαι η φίλη του. Το κορίτσι που θα βγαίνει μαζί της για μπύρες, που θα μιλάνε για δουλειές, που θα της κάνει πλάκα στο τηλέφωνο, που θα της στέλνει στο inbox μηνύματα. Εσένα όλο αυτό θα σου αρέσει. Φέρνει σε ‘ναν πολιτισμό από Σουηδία μεριά και επιπλέον – εντάξει μεταξύ μας είμαστε – έχει “κλειδώσει” το σαγόνι στη λαμαρίνα, οπότε προκειμένου να τον βλέπεις θα δεχόσουν ακόμα και να αλλάζεις την άμμο στην γάτα του, που από τα γεράματα έχει καταρράκτη και συχνοουρία.

ladylikegr, prwhn pou thelei na ginei filos

Δεν θα θέσω το ερώτημα αν δύο πρώην μπορεί να είναι φίλοι. Σαφώς και μπορεί να είναι. Και μάλιστα όχι σε δέκα χρόνια, αλλά ακόμα και μέσα σε δέκα ώρες από τη στιγμή που χωρίσατε τα τσανάκια σας. Έρευνες έχουν γίνει. Παραδείγματα υπάρχουν – δες για παράδειγμα την Cameron Diaz, άριστη είναι η σχέση της σου λέει με τον Justin Timberlake, ή την Gwyneth Paltrow με τον Chris Martin. Το ερώτημα αγαπημένο μου κορίτσι είναι άλλο. Είναι το ΓΙΑΤΙ αυτός ο άνθρωπος αυτός, που ήταν ο άλλος σου εαυτός, θέλει να είναι φίλος σου και κυρίως πώς γίνεται το βράδυ να πέφτει για ύπνο λέγοντας σου “καληνύχτα μωρό μου” και το πρωί να ξυπνάει με το “τι χαμπάρια κολλητή;”.

Πάμε τώρα παρακάτω. Στο ΓΙΑΤΙ και στο ΠΩΣ.

Κάποτε είχα δει μία σοφή ταινία με τον τίτλο “He’s Just Not That Into You”. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πολλά από αυτή, αλλά χοντρικά η υπόθεση της έχει να κάνει με την ικανότητα του ερωτοχτυπημένου ανθρώπου να καταλαβαίνει αν κάποιος τον γουστάρει ή όχι. Να τη δεις. Θα σου κάνει καλό.

Αυτό στο λέω, καθώς κάπου – συγκεκριμένα  στο roof garden του Fresh Hotel, έχει και ωραία θέα να πας – έπιασε το αυτί μου μία μεγάλη σοφία:“αν δύο πρώην εραστές, που χωρίζουν πάνω στα ντουζένια τους, μπορούν να μείνουν φίλοι, σημαίνει ότι ή είναι και οι δύο ακόμα ερωτευμένοι ή δεν υπήρξαν ποτέ”. Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει να δεις την παραπάνω ταινία; Μπορεί αυτό το αγόρι για το οποίο εσύ απαρνήθηκες παγωτά και σαγανάκια (γιατί χόρταινες βλέποντας μόνο τα μάτια του) και σε έκανε να νιώθεις σαν την Beyonce (Drunk in Love) να μην είχε δει αστεράκια πάνω από το κεφάλι του, να μην είχε αισθανθεί βέλη στην καρδιά του, να μην ήταν ερωτευμένος μαζί σου βρε κορίτσι μου.

Προσοχή, δεν σου λέω πως δεν θα του άρεσες, αλλά ίσως να μην του άρεσες τόσο όσο άρεσε σε σένα.

Όχι, όχι. Δεν θέλω κλάματα και δράματα. Δεν σε έχω υποψήφια για το Drama Teen Choise Award. Πρέπει να δεις και τη θετική πλευρά του πράγματος: συνειδητοποιώντας – έστω και με βαριά καρδιά – την όλη κατάσταση, αφήνοντας στο παρελθόν το τι είχατε και προχωρώντας μπροστά απαλλαγμένη από τα δεσμά των δικών σου θέλω (αν το κάναμε εικόνα εδώ θα ταίριαζε πολύ και το μαλλί Γαζέλας που το φυσάει ανεμιστήρας) παίρνεις για παράσημο μία μεγάλη αρέτη, αυτή της ωριμότητας.

Κάπως έτσι από κορίτσι γίνεσαι γυναίκα.

Και επειδή αρκετά το παίξαμε κυρίες να θυμάσαι κυρίως τούτο:

Στα φιλικά μπαίνουν πάντα τα καλύτερα γκολ.

ladylikegr, prwhn pou thelei na ginei filos

Πηγή: Ladylike.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα