Μαλλιά

Ο hairstylist Δημήτρης Σαράντου αποκαλύπτει ποιο είναι το σωστό καρέ κούρεμα για εσάς

Εσείς θα το τολμήσετε;

Χριστίνα Ζάρδα

Pixel Formula

Pixel Formula

Πιθανόν να έφτασε η στιγµή να ξεχάσετε για λίγο τους τέλεια σχηματισμένους κυµατισµούς σας και τα καλοχτενισµένα sleek µήκη. Τα ατημέλητα καρέ είναι η τελευταία λέξη της µόδας και όσο λιγότερο χρόνο αφιερώνετε στο να δίνετε την τέλεια γραµµή σε κάθε τούφα τόσο το καλύτερο.

sarantou

Δημήτρης Σαράντου

Όπως τo λευκό πουκάµισο και το µικρό µαύρο φόρεµα πρωταγωνιστούν αδιάλειπτα στη γυναικεία γκαρνταρόµπα παίρνοντας διαφορετική µορφή, έτσι ακριβώς και το καρέ επιστρέφει δυναµικά κατακτώντας πρώτα τις διεθνείς πασαρέλες, έπειτα το κόκκινο χαλί και στη συνέχεια τα street looks. «Είναι ένα διαχρονικό κούρεµα, που έκανε την εµφάνισή του στις δεκαετίες των 20s και 30s, αλλά κάνει συχνά δυναµικό comeback υιοθετώντας διαφορετικές γραµµές» εξηγεί ο hairstylist ∆ηµήτρης Σαράντου και συνεχίζει: «Με διάφορα layers, δηλαδή φιλαρίσµατα, ή one length, δηλαδή ένα µήκος, το καρέ διαφοροποιείται µε τη βοήθεια από τις φράντζες ή τις αφέλειες».

Αυτό που πρέπει να κάνετε, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, είναι να εξετάσετε τη φυσική υφή των µαλλιών σας. «Βασικός λόγος για τον οποίο µια γυναίκα θα επέλεγε το καρέ είναι η ευκολία που της προσφέρει και, προκειµένου να το εξασφαλίσει αυτό, πρέπει να βρει τη γραµµή που ταιριάζει στην υφή τους. Για παράδειγµα, αν έχετε ίσια µαλλιά, το ένα µήκος θα φαίνεται τέλειο χωρίς να απαιτεί styling. Επίσης, στην περίπτωση που έχετε άτονα µαλλιά, θα πρέπει να αποφύγετε το φιλάρισµα, που θα εξαφανίσει τον όγκο τους, και όταν έρθει η ώρα του styling, να χρησιµοποιήσετε µια πούδρα σαν αυτή της Bumble and Bumble για να τους δώσετε σώµα και ένταση».

 

pret a powder, bumble and bumbleBumble and Bumble, Pret-a-Powder, €7 στα Sephora

Χωρίς να θέλει να σας περιορίσει, ο ∆ηµήτρης Σαράντου αποκαλύπτει το πιο hot µήκος του καρέ αυτή τη στιγµή παγκοσµίως: «Είναι αρκετά κοντό. Μόλις 2 εκατοστά κάτω από το αυτί. Όσες δεν νιώθουν άνετα µε αυτό το µήκος και επιθυµούν κάτι πιο µακρύ µπορούν να σταµατήσουν στα 3 µε 4 εκατοστά πάνω από τους ώµους. Ένα ενιαίο µήκος. Έχετε στο νου σας πως, όσο περισσότερο φαίνεται ο λαιµός, τόσο πιο φρέσκο και µοντέρνο είναι το χτένισµα». Και αν αναρωτιέστε αν θα δείχνετε πιο νέα, η απάντηση του ειδικού είναι σαφής: «Τα µακριά µαλλιά “κλείνουν” το πρόσωπο. Τα κοντά µαλλιά, σε συνδυασµό µε το σωστό χρώµα και το κατάλληλο στιλ, κάνουν κάθε γυναίκα να φαίνεται πιο νέα».

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χριστίνα Ζάρδα