Ο Χριστόφορος Πέσκιας σας δίνει την τέλεια συνταγή για κοτόπουλο λιβανέζικο

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, σεφ στο Balthazar, τον πιο αγαπημένο κήπο της Αθήνας, µας μυεί στο μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος, που δίνει νέα διάσταση στη διατροφική αξία κρέατος πουλερικού αλλά και νέα έννοια στην απόλαυση και ετοιμάζει αποκλειστικά για το InStyle ένα κοτόπουλο λιβανέζικο. Διαβάστε τη συνταγή. Κοτόπουλο Λιβανέζικο για 6 άτομα Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες Χρόνος εκτέλεσης 15 λεπτά Υλικά 12 σουβλάκια µαύρο κοτόπουλο μπούτι 30 ml χυµό λεµονιού 50 γραµµ. γιαούρτι πρόβειο 150 γραµµ. γιαούρτι στραγγιστό ½ κ.σ. ζαατάρ (µείγµα µπαχαρικών) ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά ¼ κ.γ. κάρδαµο ¼ κ.γ. κουρκουµά ¼ κ.γ. µπαχάρι ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή 2 σκελίδες σκόρδο λιωµένες Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο Για το σερβίρισμα 4 αραβικές πίτες Χούµους Ντοµάτα Αγγούρι Κρεµµύδι Σάλτσα ταχίνι Εκτέλεση Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα τα µπαχαρικά µε το λεµόνι, τα γιαούρτια και το σκόρδο. Μαρινάρουµε τα σουβλάκια κοτόπουλο για 2 ώρες. Τα στεγνώνουµε από τη µαρινάδα µε χαρτί κουζίνας. Λαδώνουµε τα σουβλάκια, τα αλατοπιπερώνουµε και τα ψήνουµε στα κάρβουνα. Για την σάλτσα  ταχίνι 250 ml ταχίνι 125 ml νερό χλιαρό Χυµό από 1 λεµόνι (40-50 ml) 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωµένο (ανάλογα µε τα γούστα σας) 40 ml ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Ανακατεύουµε το ταχίνι µε το νερό και όταν γίνει ένας χυλός προσθέτουµε το σκόρδο, το λεµόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουµε. Το μαύρο κοτόπουλο μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, σε τρεις συσκευασίες: Ολόκληρο, φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι. Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος, Επιµέλεια:  Ένη Λαμπρούλη Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.nitsiakos.gr]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα