Διατροφή

Ο Χριστόφορος Πέσκιας σας δίνει την πιο εύκολη bbq συνταγή για κοτόπουλο

Μια συνταγή ιδανική για τα καλοκαιρινά σας μπάρμπεκιου.

InStyle.gr

frango nitsiakos

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, σεφ στο Balthazar, τον πιο αγαπημένο κήπο της Αθήνας, µας μυεί στο μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος, που δίνει νέα έννοια στην απόλαυση και ετοιμάζει αποκλειστικά για το InStyle μια εύκολη bbq συνταγή για κοτόπουλο.  Διαβάστε τη συνταγή.

Frango Churrasco µε Κοτόπουλο

για 6 άτομα
χρόνος προετοιμασίας 1 ημέρα
χρόνος εκτέλεσης 30 λεπτά

Υλικά

1 ½ κιλό µπούτια µαύρο κοτόπουλο,  φιλεταρισµένα µε την πέτσα τους και κοµµένα σε µερίδες
των 80-100 γραµµ.
1  κ.σ. πάπρικα
1  κ.σ. σάλτσα πιπεριάς
2  κ.σ. καστανή ζάχαρη
2  σκελίδες σκόρδο λιωµένες
30  ml ελαιόλαδο
Ξύσµα από 2 λεµόνια
1  µατσάκι κόλιαντρο ψιλοκοµµένο
¼ µατσάκι µαΐντανό ψιλοκοµµένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για την σάλτσα πιπεριάς

100 ml ελαιόλαδο
8 πιπεριές jalapeño κοµµένες σε φέτες
4  πιπεριές chipotle en adobo ψιλοκοµµένες (εναλλακτικά 1 κ.σ. πάπρικα & 1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας)
2  κ.σ. πιπέρι αλέπο
2  σκελίδες σκόρδο λιωµένες
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σιγοµαγειρεύουµε όλα τα υλικά της σάλτσας µαζί για 5-6 λεπτά.
Την αφήνουµε να κρυώσει και τη χτυπάµε στο µπλέντερ για 2 λεπτά. Μαρινάρουµε το κοτόπουλο για µία µέρα µε όλα τα υλικά.
Το περνάµε σε σούβλες και το ψήνουµε στα κάρβουνα. Σερβίρουµε µε λίγη έξτρα σάλτσα πιπεριάς και γιαούρτι.

Το μαύρο κοτόπουλο μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, σε τρεις συσκευασίες: Ολόκληρο, φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι.


Φωτογραφίες
: Στέφανος Παπαδόπουλος, Επιµέλεια:  Ένη Λαμπρούλη

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.nitsiakos.gr

InStyle.gr