Μια σχεδιάστρια κοσμημάτων που αξίζει να γνωρίσετε

Η Χρύσα Βαγιανή ή Crisapiti, γεννήθηκε στη Καστοριά. Σπούδασε τεχνικός Διακόσμησης και στη σχολή Γαστρονομίας, στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια ζει, στην Αθήνα, όπου και ασχολείται με τη σχεδίαση και κατασκευή κοσμημάτων και αξεσουάρ. Με τις δημιουργίες της, ομορφαίνει το στιλ των γυναικών και μετατρέπει τη καθημερινότητά μας, σε μία χρωματιστή πραγματικότητα. Μητέρα, Πανελλήνια πρωταθλήτρια κολύμβησης, μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος, με εξαιρετικά θετική ενέργεια. Με την εκκεντρικά πολύχρωμη, statement δουλειά της, ολοκληρώνει τις εμφανίσεις μας. Κοσμήματα βγαλμένα από το δικό της μαγικό και πολύχρωμο κόσμο, θα σε κάνουν να νιώθεις μοναδική και όμορφη, όλες της ώρες της ημέρας.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι, με τη σχεδίαση και κατασκευή κοσμημάτων ;

Από τη παιδική μου ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου, να φτιάχνει κατασκευές και να ασχολείται με τη δημιουργία αξεσουάρ. Τα τελευταία 10 χρόνια, όμως, έχω αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη σχεδίαση-παραγωγή, αξεσουάρ και κοσμημάτων.

Τι είναι μόδα για εσένα ;

Σίγουρα δεν είναι αυτό που κυκλοφορεί, ευρέως και μαζικά, ανά σεζόν. Για εμένα μόδα είναι, ότι μου φτιάχνει τη διάθεση και δίνει μια χαρούμενη πινελιά, στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Για κάποιο λόγω όταν ακούω τη λέξη μόδα, αυτόματα στο μυαλό μου έρχονται οι λέξεις χρώμα, διαφορετικότητα και χαρά.

Τι υλικά χρησιμοποιείς, για τα κοσμήματα που φτιάχνεις;

Αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο μου, γιατί κάθε καινούργια σειρά που φτιάχνω, διαφέρει από τη προηγούμενη. Επομένως τα υλικά που χρησιμοποιώ στις συλλογές μου, διαφέρουν  μεταξύ τους. Ξύλο,plexiglass,δέρμα, φτερά, χαρτί, πέρλες, υφάσματα,pon pon, τούλι, αλυσίδες, βινύλιο και ανακυκλώσιμα υλικά, κάθε είδους, μπορεί να συναντήσει συχνά, κανείς στις συλλογές μου.

Το ότι η κάθε συλλογή σου, είναι διαφορετική από τη προηγούμενη, δεν σου κοστίζει σε χρόνο και ενέργεια;

Αντιθέτως, το να ψάχνω για καινούργια υλικά και τεχνικές, είναι και αυτό που με εξιτάρει, σε αυτή τη δουλειά.

InStyle_600x600

Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται, τα κοσμήματα που σχεδιάζεις;

Σε όλες. Με το πέρασμα των χρόνων διαπιστώνω ότι ανεξάρτητα από το στυλ, την ηλικία και το γούστο μιας γυναίκας, κοσμήματα και αξεσουάρ μου, μπορούν να φορεθούν άνετα όλες τις ώρες, συμπληρώνοντας, ένα look, κάνοντάς το ξεχωριστό.

Από πού αντλείς έμπνευση, για τις δημιουργίες σου;

Από τη καθημερινότητά μου, τα ταξίδια μου, μία βόλτα που θα κάνω στο κέντρο της Αθήνας, που τόσο αγαπώ και μου αρέσει καθημερινά, να ανακαλύπτω.

Που θα μπορούσε, να δει κάποιος, τη δουλειά σου;

Μπορεί να δει κανείς, στις σελίδες μου στα Social Media. Instagram και στο Facebook. Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχω στα Meet Market, που γίνονται σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, κάθε φορά www.themeetmarket.gr .Το Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκομαι στο Meet Market του Djangofest 2018, που θα γίνει στη Τεχνόπολις, του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 στο Γκάζι, από τις 13.00 εώς τις 00.00 κάθε μέρα. Θα διεξαχθεί στο Μηχανουργείο και στο προαύλιο χώρο του Μηχανουργείου.

Τι είναι για εσένα, το Meet Market και γιατί θα πρότεινες σε κάποιον, να το επισκεφτεί ;

Χαρά, μουσική, φίλοι, θετική ενέργεια, καινοτόμα προϊόντα, που μόνο αν το επισκεφτεί κανείς μπορεί να τα βρει. Πραγματικοί καλλιτέχνες, με απίστευτα ταλέντα, δεξιότητες, όρεξη για δουλειά και όραμα, για αυτό που κάνουν.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου σημεία, στη πόλη;

Σε όλα τα σημεία της Αθήνας, μπορείς να ανακαλύψεις κάτι ξεχωριστό, αλλά το πιο αγαπημένο μου, είναι το κέντρο της πόλης.

Υπάρχει κάποιο hobby ή άθλημα, που αφιερώνεις χρόνο σε αυτό ;

Γυμνάζομαι καθημερινά και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με τη κολύμβηση. Μου αρέσει πολύ, να μαγειρεύω(τα προηγούμενα χρόνια, ήταν και η κύρια ενασχόλησή μου, αφού αυτό, έχω σπουδάσει).

Ποιο είναι το μυστικό συστατικό, τις δουλειάς σου, που θεωρείς ότι τη κάνει ξεχωριστή ?

Η αγάπη και η όρεξη για το διαφορετικό.

Μια στυλιστική συμβουλή, που θα έδινες στους αναγνώστες μας?

Φορέστε αυτό που, σας κάνει να νιώθετε άνετα, όμορφοι και ξεχωριστοί. Πάντα να τολμάτε και να υποστηρίζετε αυτό, που πραγματικά σας αρέσει.

PHOTOS: Rena Tsan ( https://www.instagram.com/renatsan_photography/  & https://www.instagram.com/rena_tsan/)

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα