Μια εύκολη γκουρμέ συνταγή για όλους: Στήθος μαύρου κοτόπουλου, μαριναρισμένο με jalapenos, kale γλασέ, γλυκό chilly, πάπρικα και μαρμελάδα ντομάτας

Ο executive chef και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Nice ’n’ Easy, Χρήστος Αθανασιάδης , μας συστήνει το μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος με ιδιαίτερες συνταγές που δεν θα δυσκολευτείτε να δημιουργήσετε. Ο λόγος για να το προτιμήσετε; Μα, φυσικά, η υψηλή διατροφική του αξία και η ντελικάτη γεύση του. Δοκιμάστε το στήθος μαύρου κοτόπουλου, μαριναρισμένο με jalapenos, kale γλασέ, γλυκό chilly, πάπρικα και μαρμελάδα ντομάτας και σας υποσχόμαστε ότι θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.   Υλικά για δύο μερίδες: 2 στήθη από μαύρο κοτόπουλο 40 ml ελαιόλαδο 200 ml ζωμό κοτόπουλο 50 γραμμ. jalapenos, πολτοποιημένα στο μπλέντερ με το μισό ελαιόλαδο 1 κ.γ. γλυκό chilli ½ κ.γ. πάπρικα Αλάτι & πιπέρι Για το kale γλασέ 500 γραμμ. kale (τα φύλλα μόνο) 200 ml ζωμό κοτόπουλο 20 ml ελαιόλαδο 10 γραμμ. βούτυρο Αλάτι & πιπέρι Για τη μαρμελάδα ντομάτας 1 κιλό ντομάτες ώριμες 15 ml ελαιόλαδο 15 γραμμ. βούτυρο 80 γραμμ. ζάχαρη 60 ml ξίδι λευκό Ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο Αλάτι Εκτέλεση Για τη μαρµελάδα ντοµάτας Βγάζουμε µε το µαχαίρι τον αφαλό της ντοµάτας και χαράζουμε το φλοιό σταυρωτά. Τις ζεµατίζουμε σε νερό που βράζει για µερικά δευτερόλεπτα, αποσύρουμε σε λεκανάκι με κρύο νερό και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε στα τέσσερα και πιέζοντας µε την παλάµη βγάζουμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους ντοµάτας με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να καραµελώνουν, σβήνουμε µε το ξίδι και το χυµό λεµονιού. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύσµα λεµονιού. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά, µέχρι να γλασάρει η µαρµελάδα. Για το kale γλασέ Κόβουμε τα φύλλα του kale σε λωρίδες 1,5 cm. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo kale για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλο, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. Bάζουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε ένα μπoλ και περιχύνουμε με τον πολτό από τα jalapenos και το μισό ελαιόλαδο. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Τα αφαιρούμε από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε και τα τοποθετούμε σε ταψάκι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την πάπρικα και το γλυκό chilli και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία στη μέση του κρέατος να φτάσει τους 72οC. Σερβίρουμε το μαύρο κοτόπουλο με το kale γλασέ και συνοδεύουμε με τη μαρμελάδα ντομάτας.]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα