Matcha: Δείτε το νέο ρόφημα που θα αντικαταστήσει τα green smoothies φέτος το καλοκαίρι

Μπορεί η μόδα με τα green smoothies να κρατάει γερά, εντούτοις στην λαμπερή ζωή των social media αλλά και στην βαρετή αληθινή ζωή μας, η matcha έχει αρχίσει να εκτοπίζει στρατηγικά τα πράσινα ροφήματα. Αναρωτιέστε τι είναι η matcha, που τόσο φυσικά αναφέραμε πιο πάνω, λες και σας μιλούσαμε -σχεδόν αυτονόητα- για σπαράγγια;

Ως θαυματουργή πράσινη σκόνη θα περιέγραφε κανείς τη matcha, η οποία προέρχεται από τα πράσινο τσάι και συγκεκριμένα από τα φύλλα του. Μια σκόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά ή ποτά, προσφέροντας αντικαρκινικές ιδιότητες, καταφέρνει να μας αποτοξινώσει με μεγάλη επιτυχία -10 φορές καλύτερα από ένα ποτήρι πράσινο τσάι.

matcha, green tea, powder, food

Η διαφορά της με το πράσινο τσάι που ήδη έχουμε θεοποιήσει πολλά χρόνια, είναι πως με μια κουταλιά σκόνη matcha παίρνουμε όλα τα καλά συστατικά του πράσινου τσαγιού -ποτάσσιο, σίδηρο, βιταμίνες A + C- μιας και τρώμε τα φύλλα και όχι το νερό που απλά έχει βαφτιστεί από ένα φακελάκι που αναγράφει «green tea».

600x600, homepage image, matcha, smoothies, drinks, green tea

Την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε ένα ποτό που θα σας δώσει ενέργεια και θα σας αποτοξινώσει, διαλέξτε την πράσινη σκόνη, η οποία θα σας γλιτώσει από μεγάλες ποσότητες ζάχαρης -που προσφέρουν οι μπανάνες και τα φρούτα των smothies- αλλά θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε. Εμείς προτιμούμε τη matcha στο latte μας. Δοκιμάστε το κι εσείς και αναμείνατε για μερικές εύκολες συνταγές matcha.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό είναι το μυστικό της Kate Hudson για καλλίγραμμο σώμα εύκολα και οικονομικά

Δείτε το σπίτι της αγαπημένης μας fashion blogger, Chiara Ferragni

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα