Μας ρωτήσατε: Τι είναι το balayage (μπαλαγιάζ) και γιατί είναι τόσο καλό;

Είτε το έχετε ακούσει στο κομμωτήριο, είτε το έχετε διαβάσει εδώ, στο InStyle.gr. Το balayage (μπαλαγιάζ) είναι μια τεχνική βαφής που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό όμως έχει αρχίσει να ακούγεται περισσότερο τώρα που όλες κάνουμε στροφή προς τα μαλλιά που μοιάζουν σαν να έχουν ανοίξει φυσικά από τον ήλιο. Μας ρωτήσατε λοιπόν τι ακριβώς είναι αυτή η τεχνική κι εμείς επιστρατεύσαμε τις γνώσεις του μοναδικού Νικόλα Βιλλιώτη, Hair & Color Expert της Garnier για να ρίξει φως στο ερώτημά σας.

Τι είναι το μπαλαγιάζ;
«Το Balayage σημαίνει σαρώνω, περνάω από πάνω δηλαδή, στα Γαλλικά και είναι το όνομα της τεχνικής που μπορεί να δώσει το πιο φυσικό τελείωμα ξανοίγματος στα μαλλιά. Είναι η αγαπημένη μου, δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο» μας είπε ο Νικόλας και συνέχισε, «Στο balayage, η βαφή περνιέται στην τρίχα με κοφτές κινήσεις χωρίς να την ποτίζει και δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα».

balayage beckinsale

Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ωραίο;
«Μα το αποτέλεσμα φυσικά! Είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα της κάθε γυναίκας. Ένας καλός τεχνίτης του μπαλαγιάζ ξέρει ακριβώς που να τοποθετήσει το χρώμα και πως θα πετύχει την απόχρωση που μοιάζει απόλυτα φυσική, σαν να έχει ανοίξει το χρώμα από τον ήλιο. Όπως όταν παίζαμε με τις ώρες στη θάλασσα και επιστρέφαμε το Σεπτέμβρη στο σχολείο με ανταύγειες».

balayage

Μοιάζει με τις κανονικές ανταύγειες;
«Όχι καθόλου! Το χρώμα δεν ξεκινά από κάπου συγκεκριμένα, η βαφή γίνεται ένα με το φυσικό χρώμα κι έτσι δεν υπάρχει αυτό το ριγέ αποτέλεσμα που δίνουν οι ανταύγειες. Επίσης, η ρίζα δεν εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζεται στις ανταύγειες, αργεί και οι αποχρώσεις δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας το πιο φυσικό αποτέλεσμα» μας είπε ο Νικόλας και προσέθεσε: «Επίσης, με το balayage δεν χρειάζεται να βαφτεί όλο το κεφάλι. Μπορούμε να τοποθετήσουμε στρατηγικά ξανοίγματα, τα γνωστά babylights σε συγκεκριμένα σημεία για ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα. Είναι ασύγκριτη τεχνική».

balayage-5

 

Ταιριάζει σε όλες;
«Φυσικά και ταιριάζει σε όλες. Και μάλιστα είναι πολύ πιο φιλικό προς την τρίχα. Είναι όμως και ευέλικτο. Εκτός από τα babylights, με το μπαλαγιάζ μπορούμε να δημιουργήσουμε ομπρέ, bronde, ronze… όποιο χρώμα ή μείξη χρώματος μπορείς να φανταστείς και φυσικά το αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να γεννηθήκαμε με αυτό το χρώμα».balayage olsen

 

Δεν ξέρουμε για εσάς όμως εμάς, ο Νικόλας μας έχει πείσει καιρό για τη μαγεία του balayage ή μπαλαγιάζ. Αυτό είναι που ευθύνεται για όλα τα ζηλευτά χρώματα που βλέπουμε στις αγαπημένες μας celebrities. Που θα το κάνετε; Ρωτήστε τον κομμωτή σας αν παρέχει αυτή την υπηρεσία.

Δείτε ακόμα:

Ο Νικόλας Βιλλιώτης και η Garnier απαντούν σε όλες σας τις ερωτήσεις

Ανταύγειες για καστανές: ο απόλυτος οδηγός από τον Νικόλα Βιλλιώτη

5 Πράγματα που έμαθα κάνοντας πολλή παρέα με το Νικόλα Βιλλιώτη

Αποκλειστικό: Τα μαλλιά της Demy on stage και στο κόκκινο χαλί από το Νικόλα Βιλλιώτη

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα