Μας ρωτήσατε και σας απαντάμε: Πως θα μακρύνουν γρηγορότερα τα νύχια μου;

Είμαι η Χριστίνα Χρόνη και τρώω τα νύχια μου με μανία. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε τα νύχια μου ήταν μια (ew) λιχουδιά με μοναδική εξαίρεση την περίοδο που πλήρωνα άνθρωπο για να έρχεται στο σπίτι και να μου τα φτιάχνει. Βλέπετε, τα λυπόμουν μετά, όμορφα, βαμμένα και ακριβά. Οι καιροί δυσκόλεψαν, τα μανικιούρ κόπηκαν και πλέον απλά σας γράφω για τα τέλεια βερνίκια του Καλοκαιριού που μόνο οι πατούσες μου θα δουν.

Μια από εσάς ωστόσο με ρώτησε πως θα γίνει να μακρύνουν τα νύχια της γρηγορότερα. Έσπευσα λοιπόν να βρω στα τηλέφωνα τους ειδικούς και συγκεντρώνοντας το υλικό για αυτό το άρθρο ως δια μαγείας σταμάτησα να τα τρώω. Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα (και μετά από ένα ξεγυρισμένο μανικιούρ) τα χέρια μου βελτιώθηκαν και πλέον μπορώ να τα βάψω. Joy to the world! Τι σας νοιάζει το προσωπικό μου δράμα θα αναρωτιέστε. Δεν σας το λέω για να πιάσετε το βιολί και να παίξετε μερικές δακρύβρεχτες νότες για υπόκρουση. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι παρακάτω συμβουλές λειτουργούν πραγματικά και κάνουν καλό στα νύχια. Αρκετά όμως, αφήστε κάτω το βιολί και διαβάστε τις.

Ο παράγοντας διατροφή
Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την ομορφιά. Οι ειδικοί προτείνουν να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και ψάρια πλούσια σε Ω3 λιπαρά) που κάνουν θαύματα για τα νύχια αλλά και τα μαλλιά και το δέρμα. Εκτός από αυτό, όλοι οι  nail artists που ρώτησα είπαν πως πρέπει ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ να κάνετε λίγο μασάζ με ένα θρεπτικό λάδι ή μια καλή κρέμα χεριών. Η τροφή έρχεται εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

 pos tha makrinoun ta nixia sosti diatrofi

Τα λάθη στο μανικιούρ
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε κατά το μανικιούρ στο σπίτι είναι να λιμάρουμε τα νύχια με κίνηση μπρος-πισω. Αν έχετε παρατηρήσει τη μανικιουρίστ σας, κάνει κινήσεις από την άκρη των νυχιών και προς τα μέσα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Μπορεί να μη βλέπετε τη φθορά με γυμνό μάτι αλλά, το λάθος λιμάρισμα (ή στη δική μου περίπτωση το ανελέητο δάγκωμα) φθείρει τις στοιβάδες του νυχιού και αυτό κατά συνέπεια αποδυναμώνεται και σπάει ευκολότερα. Αν μάλιστα τρώτε τα νύχια σας, το μάσημα στην άκρη μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση του νυχιού και αν όντως τρώτε τα νύχια σας καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ.

 pos tha makrinoun ta nixia lathos manikiour blake lively

Τα δεινά της μόδας
Τα ψεύτικα νύχια είναι μόδα γιατί η μόδα προστάζει μακριά και μυτερά σχέδια. Όλα ωραία ως εδώ αλλά τα ωραία δεν έρχονται και χωρίς τίμημα. Με τη συνεχόμενη χρήση ψεύτικων νυχιών (ακρυλικά, μετάξι κλπ) το δικό σας νύχι αποδυναμώνεται από κάτω. Ακόμα χειρότερα, αν δεν γίνει σωστά η τεχνική μπορεί να δημιουργηθούν πραγματικά σοβαρά προβλήματα στα νύχια. Αν αναρωτιέστε τώρα για το gel, οι ειδικοί λένε πως είναι τέλειο για να ξεγνοιάσετε στις διακοπές ή για ένα μικρό διάστημα αλλά δεν πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Το gel μανικούρ, καθώς μένει περισσότερο στο νύχι το φθείρει σχεδόν όσο και τα ψεύτικα. Αυτό φυσικά σημαίνει πως πρέπει να αφήνετε για ένα διάστημα τα νύχια σας στην ησυχία τους. Χωρίς βερνίκι, χωρίς τίποτα και επειδή αν είστε φαν του συνεχόμενου μανικιούρ υπάρχει πιθανότητα να έχετε κίτρινα νύχια έχουμε τη λύση: ταμπλέτες καθαρισμού για τεχνητές οδοντοστοιχιες. Ναι, όσο αστείο και να ακούγεται, οι ταμπλέτες για τις… μασέλες θα λευκάνουν τα νύχια σας. Απλά διαλύστε μια σε νερό και μουλιάστε τα.

pos tha makrinoun ta nixia  ta deina tis modas

Δείτε ακόμα:
Mad for Nails: Διαλέξαμε τα 29 καλύτερα μανικιούρ του Instagram και σας λέμε πώς να τα κάνετε
Nail the Nudes: Το πιο όμορφο, γεωμετρικό μανικιούρ από τον Tom Bachik και τη L’ Oreal Paris
Κάναμε μανικιούρ-πεντικιούρ σε Γαλλική Patisserie…
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα