Μας ρωτήσατε: Κάηκα και δεν έχω γιαούρτι, τι μπορώ να κάνω;

Χθες πολύς κόσμος απόλαυσε το μπάνιο του στη σκιά των σημερινών εξελίξεων αλλά όχι στην σκιά της ομπρέλας και ήταν μια εξαιρετικά όμορφη μέρα, ηλιόλουστη και ζεστή επιτέλους. Μέσα σε όλα τα προβλήματα των ημερών όμως κάποιοι έχουν να αντιμετωπίσουν και το ηλιακό έγκαυμα… το αφήνουμε ασχολίαστο.

Τι μπορείτε να κάνετε αν καήκατε και δεν έχετε ούτε after sun αλλά ούτε και γιαούρτι; Σας λέμε παρακάτω και σας παρακαλούμε, μην κάθεστε στον ήλο ώσπου να καείτε. Οι συνέπειες είναι απίστευτα σοβαρές…

xrisimopoiimeno fakelaki tsai

Μαύρο τσάι
Δεν είναι μόνο το πράσινο τσάι μαγικό. Το τανικό οξύ στο μαύρο τσάι ανακουφίζει άμεσα την καμένη επιδερμίδα. Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι, αφήστε το να κρυώσει (ή βάλτε το στο ψυγείο) και μετά κάντε δροσερές κομπρέσες στα καμένα σημεία. Διατηρήστε μερικές κομπρέσες ποτισμένες με τσάι στο ψυγείο για να δροσίζεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

vinegar ksidi

Ξύδι
Μπορεί να μην μυρίζει όμορφα αλλά το ξύδι και πιο συγκεκριμένα το μηλόξυδο θα βοηθήσει το ph του δέρματός σας να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Γεμίστε λοιπόν τη μπανιέρα χλιαρό νερό, προσθέστε μια κούπα μηλόξυδο και μουλιάστε. Βάλτε στη μπανιέρα όσο πιο κρύο νερό αντέχετε, θα σας ανακουφίσει περισσότερο.

gala milk

Γάλα
Το δροσερό γάλα θα σας ανακουφίσει λόγω θερμοκρασίας αλλά θα δημιουργήσει και ένα φιλμ πρωτεΐνης που θα κάνει το δέρμα σας πιο ελαστικό ώστε να σταματήσει να σας τραβάει. Απλά ταμπονάρετε την καμένη περιοχή και αφήστε την χωρίς να βάλετε μπλούζα. Το γάλα πρέπει να είναι δροσερό, όχι παγωμένο για να λειτουργήσει καλύτερα.

Δείτε ακόμα:

#InstaHalfBun: Βρήκαμε στο instagram τους ωραιότερους κότσους

Δείτε πως θα κάνετε αυτό το τέλειο χτένισμα μόνη σας χωρίς να πάτε κομμωτήριο

Διαβάστε πώς θα κερδίσετε 1 iPad, 10 Phillips mp3 και 21 σετ αντηλιακών

It ain’t over ’till it’s over: Πώς θα κάνετε τα προϊόντα ομορφιάς να κρατήσουν πολύ περισσότερο

Πράγματα που μόνο κορίτσια με λεπτά μαλλιά καταλαβαίνουν

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα