Let’s get fit: Ο Ρersonal Τrainer Ιωάννης Κατσαρός μας εξηγεί γιατί πρέπει να δοκιμάσουμε το TRX

Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν τη γυμναστική και γι΄αυτούς είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσουν πιστά το πρόγραμμα του γυμναστηρίου, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται και ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους για να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μια αρκετά καινούρια μέθοδος γυμναστικής είναι το TRX. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα πολύπλευρο όργανο γυμναστικής, με έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές που προσφέρει μια τεράστια ποικιλία πολυεπίπεδων ασκήσεων.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της γυμναστικής είναι ότι όποιος την επιλέξει, θα χρησιμοποιήσει μόνο το βάρος του σώματός του για να αθληθεί, και αλλάζοντας την κλίση θα μεταβάλλει και τον βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων. 

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτει το TRX, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει μια σταθερή βάση στήριξης, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να γυμναστείτε στο σπίτι, στο γυμναστήριο, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. 

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων βρίσκεστε ουσιαστικά στον αέρα, και κρατιέστε μόνο από τον ιμάντα, γεγονός που που βελτιώνει τις δυνάμεις αλλά και την ισορροπία σας. Λόγω του ασταθούς περιβάλλοντος προπόνησης, η δύναμη του κορμού και των κοιλιακών εντείνεται και έτσι ενισχύεται η αντοχή των αρθρώσεων, χωρίς όμως αυτές να επιβαρύνονται. 

Οι περισσότερες ασκήσεις που γίνονται με τη βοήθεια του TRX είναι πολυαρθρικές. Αυτό σημαίνει ότι εμπλέκουν παραπάνω από μια μυϊκή ομάδα με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η παραγωγή τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης, γεγονός που μεγιστοποιεί την καύση λίπους. 

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που καθιστά αυτόν τον τρόπο άσκησης ιδανικό, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, ενώ το ασκησιολόγιο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το επίπεδο και τους στόχους του ασκούμενου. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη -παραπάνω από 300 αερόβιες και δυναμικές ασκήσεις- και με την εναλλαγή διάφορων προπονητικών μεθόδων, μπορεί να έχει τα μέγιστα οφέλη στον στόχο του ασκούμενου όποιος και αν είναι αυτός -μυϊκή ενδυνάμωση, απώλεια λίπους, μυϊκή υπερτροφία κτλ.

Τέλος το TRX μπορεί να γίνει και σε ομαδικό επίπεδο αλλά και από άτομα που πάσχουν από μυοσκελετικές κακώσεις με προληπτικές εφαρμογές άσκησης. 

Αν λοιπόν ανήκετε και εσείς σε όλους αυτούς που έχουν βαρεθεί το γυμναστήριο, τα βάρη και τις παραδοσιακές μεθόδους εκγύμνασης, πρέπει να δοκιμάσετε αυτόν τον νέο τρόπο άθλησης. 

Info: Ιωάννης Κατσαρός, Personal trainer & TRX instructor, τηλ:6940115151, email:katsarosjohn@hotmail.com

Διαβάστε επίσης: Consciously Uncoupling: Ποια αγαπημένα κομμάτια πρέπει να αντικαταστήσετε φέτος το καλοκαίρι;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα