Καλωσόρισες Άνοιξη: Τέσσερις τροφές που καταπολεμούν τις αλλεργίες σας

Η Άνοιξη είναι εδώ. Τα λουλούδια ανθίζουν, τα πουλιά τιτιβίζουν, τα βαριά ρούχα του Χειμώνα αποθηκεύονται και οι αλλεργίες σας χτυπούν επίμονα την πόρτα.

Μόνιμο αξεσουάρ σας τα χαρτομάντιλα, η κακή σας διάθεση και τα χάπια που σας έδωσε ο φαρμακοποιός σας.

Αν όμως είχατε προσέξει τη διατροφή σας τον προηγούμενο καιρό, δεν θα χρειαζόταν να τον επισκεφτείτε.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Δείτε αναλυτικά τις τέσσερις μαγικές τροφές που καταπολεμούν τον Νο1 εχθρό σας αυτή της εποχής.   

Σερβίρονται ξηροκάρπια 

Είναι σούπερ υγιεινοί, αποτελούν ένα από τα καλύτερα σνακ -και για δεκατιανό και για απογευματινό- και διαθέτουν μαγνήσιο -προστατεύει από τον συριγμό που συνοδεύει το άσθμα- και βιταμίνη Ε -ενισχύει το ανοσοποιητικό και σας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στους ιστούς και φλεγμονές.

Μίλα μου για Μήλα

Είναι πλούσια σε κουερσετίνη -πρόκειται για ένα φλαβονοειδές με πλούσιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για καλύτερα αποτελέσματα μην αφαιρείτε την φλούδα τους, μια και αυτή είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά -αναφερόμαστε στις πολυφαινόλες, -οι οποίες αναστέλλουν την κυτταρική βλάβη. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, όσα περισσότερα μήλα καταναλώνετε, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ποσοστά εμφάνισης βήχα, αναπνευστικών λοιμώξεων και άσθματος.

Εδώ οι καλές οι ντομάτες 

Περιέχουν βιταμίνη C -αυτή ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και καταστέλλει το οίδημα- και μπορούν να ενισχύσουν καταλυτικά την άμυνα του οργανισμού κατά του άσθματος και των αναπνευστικών προβλημάτων.

Ψάρια πουλάω και δε με νοιάζει

Τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα που διαθέτουν, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να σας ανακουφίσει από πολλά, όπως τα συμπτώματα της δερματίτιδας, του εκζέματος, της αρθρίτιδας , ακόμα και του άσθματος σύμφωνα με έρευνα του 2007 από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen.

Μια ματιά εδώ: Πέντε οφέλη που θα έχετε αν διαγράψετε το κρέας από τη διατροφή σας

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα