Η Ελένη Πετρουλάκη δίνει συμβουλές: Αυτή είναι η δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να χάσει κιλά!

Διαβάζουμε στο Peoplegreece.com πως σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η Ελένη Πετρουλάκη μοιράζεται τα μυστικά της για απώλεια δέκα κιλών μέσα σε δύο μήνες και εξηγεί πόσο απαραίτητες είναι στη ζωή μας η διατροφή και η άσκηση.

Μπορεί ένας άντρας ή μία γυναίκα που έχει δέκα κιλά επιπλέον να γίνει fit μέσα σε δύο μήνες; «Μπορεί! Οφείλει να κάνει σωστή διατροφή, να αντικαταστήσει τα δύο από τα πέντε γεύματά του με πρωτεΐνη και να πάρει λιποδιαλύτες. Όμως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως οι λιποδιαλύτες χωρίς προπόνηση δεν κάνουν τίποτα. Δεν γίνεται να τους παίρνεις και μετά να κάθεσαι σε έναν καναπέ περιμένοντας να δουλέψουν. Λειτουργούν μισή ώρα πριν από την προπόνηση. Αν δεν ασκηθείς, δεν θα καταφέρεις τίποτα», αναφέρει η γυμνάστρια στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό Εγώ weekly.

Ποια δίαιτα θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να χάσει κιλά; Η ίδια επισημαίνει: «Καταρχήν αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες το βράδυ, περιορίζοντάς τους μόνο στο πρωινό και μεσημεριανό μας γεύμα. Καλό είναι το πρωινό να περιλαμβάνει μούσλι με δημητριακά ολικής άλεσης, γιαούρτι με 2% λιπαρά, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα και να αντικαθιστούμε το δεκατιανό με ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Το μεσημεριανό θα πρέπει να αποτελείται από ψητό κοτόπουλο, βραστή πατάτα ή ρύζι και λαχανικά. Για το απογευματινό επιλέγουμε ένα γιαούρτι 2%, μία μπάρα δημητριακών ή ένα milkshake πρωτεΐνης και το βράδυ μόνο κρέας με σαλάτα. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι το πρωί για πρόσληψη ενέργειας – ποτέ το βράδυ».

Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη γυμναστική; «Για να είμαστε fit, πρέπει να περνάμε απ’ όλα. Πρωτίστως να κάνουμε αερόβια προπόνηση. Δύο φορές την εβδομάδα απαιτείται να κάνουμε κολύμπι, τρέξιμο, ποδήλατο και τρεις ημέρες βάρη. Yoga ή pilates θα ήταν ιδανικό επίσης να κάνουμε μία φορά κάθε επτά ημέρες. Ειδικά οι γυναίκες μετά τα σαράντα δεν νοείται να μην κάνουν βάρη. Πρέπει να καταρριφθεί ο μύθος ότι τα βάρη φουσκώνουν τους μυς. Ίσα ίσα μπορούν να λειτουργήσουν ως αναερόβια και αερόβια προπόνηση. Καίμε λίπος. Όσο μεγαλύτερο μυϊκό ιστό έχουμε τόσο καλύτερα δουλεύει ο μεταβολισμός μας», τα τονίζει.

Όσο για το καινούριο πρόγραμμα προπόνησης που έχει καταρτίσει το τελευταίο διάστημα, η Ελένη Πετρουλάκη υπογραμμίζει: «Πιστεύω ότι πρέπει να εξελισσόμαστε σε όλα τα θέματα. Το ίδιο ισχύει και για τη δική μου δουλειά. Πλέον βρίσκομαι στον τρίτο χρόνο έρευνας, φτιάχνοντας το καινούριο πρόγραμμα που λέγεται FitCore, με τον προπονητή στίβου Μανώλη Σουβλάκη και το γυμναστή της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου Γιάννη Κώτση. Θεωρούμε πως αν ο κορμός μας δεν είναι δυνατός, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Δε μπορεί να γίνει καμία φυσική κίνηση. Για να μην έχουμε ποτέ προβλήματα μέσης, αυχένα, , ισχίων, πρέπει να ενδυναμώσουμε τον κορμό μας. Το αποτέλεσμα είναι πολύ γρήγορο. Με δώδεκα συνεδρίες, επιτυγχάνεται επιτάχυνση του μεταβολισμού, μυϊκή γράμμωση και ενδυνάμωση του κορμιού. Είναι η επανάσταση στο fitness» και καταλήγει:  «Μπορεί δηλαδή να αλλάξει κάποιος το σώμα του με δώδεκα συνεδρίες Η γυμναστική πρέπει να είναι τρόπος ζωής, να γίνει καθημερινή μας ανάγκη. Οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας σε 21 ημέρες γίνεται συνήθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γυμναστική. Εάν αθλούμαστε συνέχεια γι αυτό το διάστημα, μετά επιζητά πλέον ο ίδιος μας οργανισμός την άσκηση».

Πηγή: Peoplegreece.com

Διαβάστε ακόμα:

Σας περιμένουμε στις 14 Ιουνίου στο πρώτο #PeopleRun Το περιοδικό People έχει γενέθλια και το γιορτάζει. Τρέχουμε 5Κ & 1Κ, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε λιχουδιές! Δηλώστε εδώ συμμετοχή

Ελένη Πετρουλάκη-Ίλια Ίβιτς: Η κόρη τους, τους έκανε περήφανους

H Ελένη Πετρουλάκη προτείνει: «Χάσε 1 κιλό σε 3 ημέρες»

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα