Τι συμβουλεύει η Anna Wintour τους νέους σχεδιαστές;

Ο κόσμος της μόδας είναι πολύ ελκυστικός για όλους όσους τον βλέπουν από έξω. Στην πραγματικότητα όμως είναι και πολύ σκληρός και για να επιβιώσει κανείς χρειάζεται εκτός από το ταλέντο, μεγάλη προσπάθεια και φυσικά τύχη. Η σιδηρά κυρία της μόδας, Anna Wintour πρόσφατα βρέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία με σκοπό να αξιολογήσει τις συλλογές των τελειόφοιτων του Central Saint Martins και με αφορμή το γεγονός έδωσε μια συνέντευξη στην οποία συμβουλεύει τους νέους δημιουργούς για τα βήματα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να πετύχουν. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά:

1. Μην ξεκινήσετε το δικό σας brand αμέσως μετά την αποφοίτησή σας. Το καλύτερο είναι να εργαστείτε κοντά σε κάποιον που θαυμάζετε και είναι ήδη επιτυχημένος για να αποκτήσετε εμπειρία και να μάθετε το know-how. Το να έχει κανείς δική του επιχείρηση δεν είναι κάτι εύκολο, πόσο μάλλον στον χώρο της μόδας που τα πράγματα είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά πολύπλοκα.

2. Βρείτε έναν συνεργάτη που εμπιστεύστε πλήρως και είναι καλός με τους αριθμούς. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα δημιουργικά μυαλά συνήθως δεν τα καταφέρνουν με την οικονομική διαχείριση, οπότε το να έχετε κάποιον που θα αναλάβει αυτό το κομμάτι είναι ζωτικής σημασίας.

3. «Πουλήστε» σωστά τον εαυτό σας. Η μόδα είναι ένας χώρος όπου η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο συνεπώς θα πρέπει να επενδύσετε στο να χτίσετε ένα προφίλ που θα αρέσει σε όλους. Μην είστε ντροπαλοί και χτίστε το προσωπικό σας στιλ γιατί είναι αυτό που θα σας χαρακτηρίζει πάντα.

4. Φροντίστε να παρουσιάζετε τις δημιουργίες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως λέει η κυρία Wintour συχνά τα πάρτυ είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από το ίδιο το show οπότε καλά θα κάνετε να σχεδιάζετε τα πάντα δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια, χωρίς να παραλείπετε πάντα να βάζετε την υπογραφή σας.

5. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στις Pre-fall και Resort συλλογές γιατί όπως λέει και πάλι η Anna Wintour είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να πληρώσετε τους λογαριασμούς. Οι «ενδιάμεσες» συλλογές έχουν πάντα μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από αυτές που προορίζονται για χειμώνα και καλοκαίρι. Για να το λέει κάτι θα ξέρει.

Διαβάστε ακόμα:

Cara Delevingne: Γιατί δεν θέλει η κόρη της να ακολουθήσει τα χνάρια της στο modeling;

Instagram beauty: Βρήκαμε τις 10 celebrities που είναι πιο όμορφες χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα