Editor’s View: Τελικά είναι κακό να λέμε στα αγόρια ότι χρειάζονται κρέμα;

Όλα ξεκίνησαν σε έναν Κυριακάτικο καφέ. Ο ήλιος ήταν ψηλά, η μέρα όμορφη και τίποτα δεν έμενε κρυφό κάτω από το ανελέητο φως, ούτε οι ρυτίδες του Ηλία. «Χρειάζεσαι κρέμα ματιών τουλάχιστον» του είπα προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση  μου για την ενυδάτωση και το γεγονός πως το δέρμα είναι δέρμα, είτε είσαι αγόρι ή κορίτσι. Ένα σηκωμένο φρύδι (που δημιουργούσε περισσότερες ρυτίδες) και η φράση «Σιγά μην βάλω κρέμα» ήταν η απάντησή του και το θέμα κόπηκε μετά το τρίτο κακό αστείο στην παρέα που θα έκανε το Μάρκο Σεφερλή (Θου Κύριε!) υπερήφανο.

Στον επόμενο καφέ είχα τη λύση, το gel καθαρισμού και τη φανταστική κρέμα (που ομολογώ πως φοράω κι εγώ) από τη σειρά Hydra Energetic της L’ Oreal Men Expert. Όχι, δεν τα πήρα μαζί μου σαν Μορμόνος προσηλυτιστής, φοβήθηκα μην βγει και πάλι ο Σεφερλής από μέσα τους. Αντιθέτως, ανέφερα πως τα έχω και ήρθα αντιμέτωπη με το επικό «Δηλαδή μου λες πως έχω γεράσει πρόωρα; Σοβαρολογείς; ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΚΡΕΜΑ. Δεν χρειάζομαι κρέμα». Που να αρχίσω να εξηγώ…

Να του εξηγούσα ότι δεν είναι teenager; Να εξηγήσω ότι προσέχουμε για να έχουμε; Να εξηγήσω το ότι δεν είναι ντροπή να φοράνε κρέμα τα αγόρια; Από πού να το πιάσω; Δεν είπα τίποτα, κράτησα την κρέμα και το gel (που είναι τέλειο σε συνδυασμό με το Clarisonic) και ήρθα να τα πω σε εσάς. Βλέπετε, ακόμα και σήμερα εν έτη 2014, το θέμα της αντρικής περιποίησης είναι παραμελημένο σε μερικούς αγορίστικους κύκλους. Γιατί όμως;

american psycho

It’s a girl thing
H περιποίηση είναι γυναικεία υπόθεση. Τι θα πει γυναικεία; Η περιποίηση είναι περιποίηση. Αγόρια, seriously, νομίζετε πως βάζοντας κρέμα θίγεται με τον οποιοδήποτε τρόπο ο ανδρισμός σας; Newsflash, δεν θα κρίνει καμία μας το πόσο matcho είστε από το αν βάζετε κρέμα ή όχι. Και μανικιούρ πεντικιούρ να κάνετε –που το συνιστούμε- δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ανδρισμό σας (βλ. American Psycho). Αντιθέτως, είναι και ένα δείγμα σεβασμού προς εμάς. Όπως προσέχουμε εμείς τον εαυτό μας για να πείτε και ένα «Ωραία είσαι σήμερα», έτσι θέλουμε κι εμείς να κάνετε μια προσπάθεια παραπάνω πέρα από το ζελέ (flipper πάντα) στα μαλλιά και την περιστασιακή αποτρίχωση που γίνεται για προσωπικούς σας λόγους, let’s not go there. Για να μην πολυλογώ, στρέψτε τα μάτια σας στο Hollywood: ο Puff Daddy βάζει patches ματιών, ο Pharell Williams κάνει μάσκες ομορφιάς και ο Snoop Dog μανικιούρ. Καλωσήρθατε στο 2014 όπου όλοι είναι όμορφοι.

got-game-of-thrones-drogo

Ανία, πλήξη, βαρεμάρα
Ok, σεβόμαστε πως η νούμερο ένα προτεραιότητά σας δεν είναι η ενυδατική και ο καθαρισμός. Σεβόμαστε και το γεγονός πως όταν γυρνάτε από το κυνήγι και το ψάρεμα έχοντας φέρει τα θηράματα για να ταϊσετε την οικογένεια, δεν σκέφτεστε να βάλετε κρέμα αλλά να πιείτε μια μπύρα και να δείτε ποδόσφαιρο. Δεν σεβόμαστε όμως το γεγονός πως δεν έχετε 30 δευτερόλεπτα (τόσο σας παίρνει να τρίψετε το πρόσωπό σας) για να βάλετε κρέμα.

wha twomen want gibson

Άγνοια
Να σεβαστούμε και το γεγονός πως μπορεί να μην ξέρετε τι καλό θα σας κάνει η κρέμα ή τι κρέμα να πάρετε. Ακούστε τις γυναίκες της ζωής σας Μητέρες, φίλες, αδελφές κι αγαπημένες έχουν μυηθεί στον κόσμο της ομορφιάς πριν ακόμα πάρετε το πρώτο σας ποδήλατο. Κάτι ξέρουν. Ακούστε τις ή κάντε πως δεν ακούτε αλλά σημειώστε νοερά τις συμβουλες τους και σπεύσατε στα Hondos Center. Με χαρά σας πληροφορούμε πως έχει και διάδρομο με αντρικά καλλυντικά.

The conclusion
Που καταλήγουμε; Όχι, δεν είναι κακό να λέμε στα αγόρια πως χρειάζονται κρέμα, κυρίως όταν όντως τη χρειάζονται. Όχι φίλοι μου, το να βάζετε κρέμα δεν είναι κακό. Οι άντρες που περιποιούνται τον εαυτό τους είναι απλά τέλειοι και πριν ακόμα σκεφτείτε να ξεστομίσετε τα περί σεξουαλικών προτιμήσεων αναλογιστείτε αν θέλετε όντως να πάρετε την απάντηση που σας πρέπει. Just don’t.

Όσο για τον Ηλία, κρέμα δεν βάζει, ρυτίδες έχει, καλό παιδί είναι (ελεύθερος αν ενδιαφέρεστε) και που θα πάει, θα τον προσηλυτίσω στο θαυμαστό κόσμο της αντιγήρανσης και της ενυδάτωσης. Με τα αστεία του Σεφερλή δεν ξέρω τι να κάνω αλλά είναι θέμα της παρέας… any ideas;
Οι δικοί σας φίλοι/αδελφοί/αγαπημένοι βάζουν κρέμα; Περιποιούνται τον εαυτό τους; Ας το συζητήσουμε…

Δείτε ακόμα:
Έρχεται το τέλος; Φήμες λένε πως οι άντρες θα αρχίσουν να ξυρίζουν τα μούσια τους
Σαμπουάν με μέντα: τα προϊόντα που θα τους κλέψουμε
Πέντε αρώματα που θα κλέψουμε από το μπάνιο του
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα