Μαλλιά

Γιατί χτενίζεστε λάθος;

Δεν φταίτε ήρθε όμως η ώρα να αρχίσετε να το κάνετε σωστά.

Χριστίνα Χρόνη

Χριστίνα Χρόνη

2630840Ρωτήσαμε 10 random κορίτσια και σχεδόν οι μισές δεν βούρτσιζαν τα μαλλιά τους καθόλου. Η beauty editor του InStyle.gr είναι ανάμεσα σε αυτά τα κορίτσια και εκείνη που έκανε την ερώτηση. Αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι, τα κορίτσια που βούρτσιζαν τα μαλλιά τους είχαν πολύ καλύτερη ποιότητα τρίχας (και λίγη extra λάμψη) σε αντίθεση με τον εαυτό της και τις υπόλοιπες. Το ερώτημα για το βούρτσισμα τέθηκε στο Beauty Department συνολικά και αποφασίστηκε από κοινού μια έρευνα για το σωστό βούρτσισμα, αυτό που όλες πρέπει να κάνουμε. Ρωτήσαμε λοιπόν τους αγαπημένους μας hairstylists, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tips και σας τα παρουσιάζουμε.

  • Διαλέξτε τη σωστή βούρτσα: Κοστίζουν ίσως κάτι παραπάνω αλλά είναι επένδυση ου θα κάνει απόσβεση για μια ζωή.
  • Ξεκινήστε από τη ρίζα: Ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού διανέμετε με τη βοήθεια της βούρτσας τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σωστά στην τρίχα κι αυτό βοηθά στην καλή υγεία της.
  • Μην ξεχνάτε το κεφάλι σας: Περάστε τη βούρτσα από το κεφάλι κάνοντας μασάζ. Αυτό βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ανάπτυξη νέων τρίχων.
  • Μην ταλαιπωρείτε τους κόμπους: Βάλτε λίγο λάδι στους κόμπους των μαλλιών σας πριν χτενιστείτε για να μην ταλαιπωρήσετε την τρίχα.
  • Χτενιστείτε πολύ: Ο κανόνας των τέλειων μαλλιών θέλει να περνάτε τη βούρτσα από τα μαλλιά σας 10 φορές (κι εμάς μας φάνηκε υπερβολικό) αλλά για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Υπάρχει λογική πίσω από την κίνηση γι’ αυτό κάντε το όσο περισσότερο μπορείτε.
  • Καθαρίστε τις βούρτσες σας κάθε εβδομάδα: Αφαιρέστε τις τρίχες και πλύντε τις με ζεστό νερό και σαμπουάν για να απομακρύνετε ρύπους που θα κάνουν κακό στα μαλλιά σας.

Αυτοί είναι λοιπόν οι κανόνες για το σωστό βούρτσισμα κι εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να τους εφαρμόζουμε. Εσείς;

Δείτε ακόμα:
Οδηγός για βούρτσες: Ποια κάνει τι;
Και τα μαλλιά θέλουν προστασία από τον ήλιο
2 Premium Oils από το Gliss, ανάγουν την περιποίηση μαλλιών σε νέο επίπεδο πολυτέλειας
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Χριστίνα Χρόνη