Περιποίηση

Γάλα γαϊδούρας: Πιο ακριβό από τη σαμπάνια, πιο θαυματουργό από μια αντιγηραντική κρέμα

Πλέον θα μπορούμε να το βρίσκουμε στα ράφια των καταστημάτων. Θα το δοκιμάζατε;

Μαρία Μεϊντάνη

Gala_OKΜπορεί σαν πρώτο άκουσμα να μοιάζει με κάποια από εκείνα τα περίεργα beauty tricks των celebrities του εξωτερικού, όμως το γάλα γαϊδούρας έχει στην πραγματικότητα πολλαπλά οφέλη. Τώρα μάλιστα έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από αυτά, καθώς σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το γάλα γαϊδούρας πρόκειται σύντομα να γεμίσει τα ράφια των super markets.

Προς τι όμως ο ντόρος; Το γάλα γαϊδούρας αποτελεί πολύτιμο αγαθό, καθώς μελέτες έχουν αποδείξει πως η σύνθεση του προσεγγίζει εκείνη του μητρικού γάλακτος, γεγονός που αφενός εξηγεί τις ευεργετικές του ιδιότητες, αφετέρου την υψηλή τιμή του, αφού ένα λίτρο μπορεί να κοστίσει από 30 μέχρι και 100 ευρώ, πιο ακριβό και από ένα καλό κρασί ή μια Γαλλική σαμπάνια.

Όσο για τα οφέλη του, από την αρχαιότητα ακόμα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι διέθετε θεραπευτικές αλλά και καλλυντικές ιδιότητες, ενώ είναι γνωστό πως πολλές εταιρίες καλλυντικών το χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους λόγω της αντιγηραντικής του δράσης.

Πώς σας φαίνεται η είδηση; Θεωρούμε ότι πρόκειται για κάτι αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα εκτρέφονται σήμερα περίπου 14.600 γαϊδουράκια.

Λοιπόν; Θα το δοκιμάζατε;

Δείτε εδώ 7+1 superfoods που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να τρώτε για τέλειo δέρμα, μαλλιά και νύχια

Μαρία Μεϊντάνη