Φτιάξτε κι εσείς mini cheesecake φράουλα, χωρίς ψήσιμο!

«Απλούστερο στην παρασκευή του, ελαφρύτερο σε θερμίδες, το άψητο cheesecake δεν υπολείπεται καθόλου σε γεύση. Καθώς δεν έχει αυγά και αλεύρι, δεν χρειάζεται ψήσιμο, και έτσι αυτό το γλυκό είναι και γρήγορο, και ελαφρύ, και πολύ νόστιμο. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή και σε μεγάλο ταψί για cheesecake διπλασιάζοντας, όμως, τα υλικά». Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την εβδομάδα την πιο γλυκιά συνταγή!

Υλικά (8-10 mini cakes)

Για τη κρέμα

  • ½ κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
  • ¼ κούπας καυτό νερό
  • 225 γρ. cream cheese light
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος light
  • 300 γρ. φράουλες, ώριμες, σπασμένες με το πιρούνι

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και με διακοπτόμενες κινήσεις τα αλέθουμε για 1’.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη, την κρέμα και το cream cheese. Σε ένα άλλο μπολάκι διαλύουμε τη ζελατίνη με το καυτό νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Σε μικρά ποτηράκια, ή μπολάκια, βάζουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας από τα μπισκότα που αλέσαμε για τη βάση του cheesecake. Γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτηράκι με την κρέμα.
  4. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σφίξουν καλά, από 12 έως 24 ώρες.
  5. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με φρέσκες φράουλες ή ροζέτες σαντιγίς.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Summer edition: Οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρουμε σήμερα

Baby boom: Ο Νίνο έγινε πατέρας για δεύτερη φορά!

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα