Fenty x Puma: Η Rihanna σχεδίασε την πιο in fashion συλλογή

Τι μπορεί να συμβεί όταν μια αντισυμβατική πολυτάλαντη τραγουδίστρια εισχωρήσει ως σχεδιάστρια στο χώρο της μόδας; Τότε η τέχνη και η μόδα παντρεύονται και το αποτέλεσμα ισορροπεί ανάμεσα στα όρια του καθημερινού ρούχου και των σύγχρονων έργων τέχνης.  Τα πιο απρόσμενα ερεθίσματα αναμιγνύονται και οι συνδυασμοί αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά ότι η μόδα δεν έχει όρια!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα συλλογή της καμπάνιας FENTYxPUMA. Με το καλοκαίρι προ των πυλών, η Rihanna προκαλεί για άλλη μια φορά επεκτείνοντας τους ορίζοντες του blending style, κάνοντας χρήση στοιχείων από δύο φαινομενικά εντελώς διαφορετικούς χώρους.  “Αυτή η συλλογή είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο κόσμων: του motorsport και του surf. Ο συνδυασμός τους ήταν μια πρόκληση για εμένα, αλλά τελικά κατέληξε να γίνει ο τέλειος συνδυασμός”, αναφέρει η Rihanna στο show παρουσίασης της συλλογής όπου τα πιο ανατρεπτικά μοντέλα «πετούσαν» κυριολεκτικά πάνω σε μηχανές γύρω και πάνω από ροζ αμμόλοφους.

18SS_SP_Fenty-Collection_Car_10-155_RGB

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μόδα εμπνέεται από τη κουλτούρα των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά fashion items της κατηγορίας αυτής αποτελεί το θρυλικό jacket του Michael Jackson στο Thriller. Από τότε ως σήμερα συνεχίζεται ένας ασταμάτητος αγώνας ταχύτητας των σχεδιαστών στην motorsport αρένα! Φτάνοντας όμως στο σήμερα, η Rihanna και η συνεργασία της με την PUMA, αφήνει τους ανταγωνιστές της τυλιγμένους σε ένα σύννεφο σκόνης! Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και υλικά που παραπέμπουν στα αγωνιστικά courts, μοτίβα που διακρίνονται από τις checkboard γραμμές της σημαίας τερματισμού, εντυπωσιακά λογότυπα και έντονες σκιάσεις, κυριεύει τα fashion courts χαρίζοντας σε κάθε ρούχο κάτι από την ένταση των motocross αγώνων.

18SS_SP_Fenty-Collection_High-Dunes_14-113_RGB

Το κύριο όμως στοιχείο που την ανεβάζει στο βάθρο των νικητών της μόδας είναι η αρμονία με την οποία η αρρενωπότητα, ο δυναμισμός και η έκκριση αδρεναλίνης της motorsport κουλτούρας συντίθενται με τη θηλυκότητα και την αίσθηση χαλάρωσης και ανεμελιάς του surf! Έντονα γραφικά στοιχεία, παράτολμες και ανατρεπτικές λεπτομέρειες και neon πινελιές που χαρίζουν ένταση και λάμψη, στα χέρια της Rihanna μετατρέπουν την ενδυματολογική προσέγγιση των surfer του 1950 -όπου τα ρούχα έπρεπε να είναι πρακτικά, άνετα και πολύχρωμα- σε fashion statement που αναδεικνύει την απόλυτη αίσθηση της ελευθερίας έκφρασης, την κατάργηση των κανόνων και την αποδοχή και προβολή του εαυτού χωρίς όρια και λογοκρισία! Στη φιλοσοφία του surf, όλα είναι απλά και απογυμνωμένα!

18SS_SP_Fenty-Collection_Product_Avid-Pack_1477_RGB

Η αντισυμβατική ματιά της RnB τραγουδίστριας και η τολμηρή της φαντασία ακολουθούν κατά γράμμα τη φράση του Alexander McQueen: «H μόδα οφείλει να είναι μια μορφή διαφυγής, και όχι μια μορφή φυλακής και δέσμευσης». Η Rihanna σε συνεργασία με την PUMA, παίρνει έμπνευση από την αδρεναλίνη που εκλύει η ταχύτητα και η επιθυμία της πρωτιάς και δημιουργεί runaway looks, καταφέρνοντας να πιάσει το κύμα που θα την οδηγήσει στη κορυφή της μόδας.

Ready to catch a wave? Set! Go with FENTY!

Ανακάλυψε τη νέα συλλογή FENTY x PUMA στο κοντινότερο κατάστημα κάνοντας κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα